Знам’янський район
Спорт

«Колос» виграв Кубок Знам’янського району

«Колос» виграв Кубок Знам’янського району
У селі Суботці відбувся фінал Кубка Знам’янського району з футболу серед аматорських команд сезону 2017 року.
Могло так бути, що у Суботцях місцева команда «Хлібодар» зіграла у фіналі, але не склалося. Цій команді не вистачило одного кроку до фіналу. У цікавому півфінальному протистоянні поступилися «Буревіснику», вигравши на виїзді з рахунком 1:0, програли вдома (2:3). Тож у вирішальному матчі Кубка району зустрілися чемпіон та срібний призер чемпіонату району з футболу нинішнього сезону «Буревісник» (Богданівка) та «Колос» (Дмитрівка). Матч видався досить напруженим та цікавим. Володар Кубка визначився лише у серії післяматчевих пенальті, але про все по черзі…

Перший тайм матчу по змісту гри можна поділити на дві частини: перша пройшла за переваги команди «Колос», але без стовідсоткових можливостей для взяття воріт, а друга була більш рівною. «Буревісник» і «Колос» мали пару моментів, але їх не реалізували. Так, на 25-ій хвилині матчу після подачі Вадима Малого з кутової позначки міг відзначатися Євген Наводничий, але у нього не вийшов удар головою. Через вісім хвилин вже був момент у «Колоса»: нападник Вадим Воловик пробив поруч з дальньою штангою воріт богданівців. А на сороковій хвилині матчу півзахисник «Буревісника» Костянтин Самаіл влучив у штангу воріт суперника. Через дві хвилини «Колос» дав гідну відповідь: Олександр Ісаєв зі штрафного поцілив у створ воріт, але голкіпер суперника Олександр Шевцов парирував цей удар, а на добиванні Олександр Шевченко пробив вище воріт. На останній хвилині тайму Вадим Воловик подачею з кутової позначки влучив у перекладину воріт «Буревісника».

На початку другого тайму зустрічі Костянтин Самаіл міг забити гол-шедевр: він п’яткою намагався поцілити у дальню дев’ятку воріт — трішки не точно. Через 10 хвилин Анатолій Волков головою пробивав по воротах богданівців, але їх виручив голкіпер. А на 72-ій хвилині матчу Євген Артьомов, замикаючи дальню штангу воріт «Буревісника», не влучив у ворота, відверто «вибачивши» суперника за помилку в обороні. Ще через кілька хвилин на допомогу богданівців прийшла перекладина їхніх воріт — це сталося після удару Романа Андрієнка зі штрафного. Останні 7-9 хвилин матчу пройшли за повної переваги богданівського «Буревісника», футболісти якого значно додали у швидкості. Як наслідок, їм вдалося створити пару напівмоментів, але жоден з них не реалізували. Найкращий момент мав Дмитро Базака, але ударом в упор не зумів переграти голкіпера «Колоса» Дмитра Пастернака. Ще в одному епізоді Вадим Малий пробив повз ворота. Тож в підсумку основний час зустрічі завершився внічию 0:0. У серії пенальті футбольна фортуна посміхнулася команді «Колос» (4:3), яка і стала володарем Кубка району.
Кращим гравцем фінального матчу було визнано голкіпера «Колоса» Дмитра Пастернака.

11 листопада у селі Цибулеве відбудеться розіграш Кубка закриття футбольного сезону 2017 року у Знам’янському районі.


"ВК" у PDF