Світловодський район
Спорт

Світловодські дзюдоїсти успішно виступили у Полтаві

Світловодські дзюдоїсти успішно виступили у Полтаві
Вихованці Світловодської КДЮСШ №1 взяли участь у відкритому турнірі з дзюдо фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» серед юнаків 2006-2008 р.н. Змагання відбулися 28 жовтня у Полтаві. Свою майстерність на татамі продемонстрували понад 200 бійців з Полтавської, Черкаської, Сумської, Рівненської, Кіровоградської областей.
Як розповів тренер з дзюдо Світловодської КДЮСШ Рудольф Матвєєв, змагання пройшли на високому рівні. Турнір був присвячений Всесвітньому дню дзюдо, який відзначається у день народження засновника цього виду спорту Дзігоро Кано.

Почесним гостем турніру став житель Полтавщини Олександр Хижняк, який нещодавно здобув золото на чемпіонаті світу з боксу у Гамбурзі (Німеччина). До того ж згідно з рішенням організаторів його визнали кращим боксером турніру. З напутніми словами Олександр Хижняк звернувся до молоді, побажав дзюдоїстам побільше тренуватися, адже тільки так можна досягти спіху.

П’ять медалей здобули світловодські спортсмени на цьому турнірі. Чемпіоном став Іван Задніпрянець у вазі 35 кг. Юнак поборов чотирьох суперників. Остання сутичка з полтавчанином видалася найтяжчою: до останньої секунди точилася боротьба за перемогу, але Іван зміг зробити кидок і переміг суперника.

Срібло виборов Павло Басько, бронзові медалі отримали Микита Бодюл, Данило Щербина, Артем Опришко. Крім традиційних нагород наша команда отримала великий торт від організаторів турніру, яким із задоволенням поласували спортсмени по закінченні змагань.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF