Олександрівський район
Спорт

Стара Осота — краще спортивне село Кіровоградщини

Стара Осота —  краще спортивне село Кіровоградщини
2 вересня у селищі Олександрівка на стадіоні імені Миколи Шишки відбулися фінальні змагання «Краще спортивне село Кіровоградщини».
У змаганнях брали участь 9 команд, які змагалися у таких видах спорту: міні-футбол, волейбол, шахи, шашки, настільний теніс, дартс, підняття гирі, перетягування канату.

На церемонії відкриття керівник Кіровоградської обласної організації ВФСТ «Колос» АПК України Юрій Іванович Махно зазначив наступне: «Нині переживаємо складні часи. Ви, учасники цих змагань, наша надія. Ви є доказом того, що спорт не помре, прикладом для всіх, хто проживає у сільській місцевості. Продовжуйте й надалі займатися спортом!»

Змагання порадували вболівальників своєю напруженістю. У змаганнях з волейболу перше місце посіли спортсмени з села Оникієве (Маловисківський район) (фото на 1-й стор.), що у фіналі переграли суперника з Дмитрівки (Знам’янський район). Найкраще грають у міні-футбол в селі Рівне (Новоукраїнський район). У шахах і шашках перемогли відповідно команди зі Старої Осоти (Олександрівський район) та Головківки (Олександрійський район). У гирьовому спорті перше місце посіла Іскрівка (Петрівський район). Найбільш влучними у дартсі були спортсмени з села Синюха (Новоархангельський район). У змаганнях з тенісу настільного перемогли головківці. У перетягуванні канату не було рівних команді зі Старої Осоти (на фото).

Перше місце на цих змаганнях у загальнокомандному заліку посіли спортсмени з села Стара Осота (Олександрівський район), друге — з Рівного (Новоукраїнський район), третє — з Оникієвого (Маловисківський район). Переможець цих змагань, Стара Осота, буде представляти Кіровоградську область на Всеукраїнських змаганнях, що пройдуть 21-25 вересня у Ворохті на Івано-Франківщині.
Відзначимо, що минулого року кращим спортивним селом Кіровоградщини теж була Стара Осота, яка святкувала перемогу у Знам’янці.
Наступного, 2018-го, року змагання «Краще спортивне село Кіровоградщини» відбудуться у селі Оникієве на Маловисківщині.

Андрій Шевчук
Стара Осота —  краще спортивне село Кіровоградщини
Стара Осота —  краще спортивне село Кіровоградщини
Стара Осота —  краще спортивне село Кіровоградщини

"ВК" у PDF