Світловодський район
Спорт

Анатолій Кошель — про перемогу української футбольної команди на Європейських іграх

Анатолій Кошель — про перемогу української футбольної команди на Європейських іграх
Вже втретє українська команда з футболу отримує першість на Європейських іграх серед ветеранів спорту "European Masters Games". У її складі грає і наш земляк — мешканець Золотарівки, який свого часу виступав за команду "Авангард" — Анатолій Кошель. Він завітав до нашої редакції і розповів про свою подорож до Франції та поділився своїми враженнями.
З 1 по 11 жовтня поточного року у французькому місті Ніцца тривали Європейські ігри серед ветеранів спорту "European Masters Games — 2015 Nice". Загальна кількість учасників сягала приблизно 10 тисяч. Гравці з 74 країн світу змагалися за першість у 27 видах спорту. Анатолій Кошель грає у складі української команди, яка функціонує на базі харківського "Металіста". На змаганнях вони представляли категорію, віком "55+".

Іншою командою, яка боролася за перемогу була Національна футбольна команда України, яка також отримала першість у своїй категорії "35+". Зважаючи на те, що українські гравці є переможцями минулих змагань, їм випала нагода йти в перших лавах на відкритті цьогорічних Європейських ігор. "За жеребкуванням у нас була доволі сильна група. У першому матчі підгрупи ми перемогли італійців з рахунком 4:0. Наступна гра — була з канадцями, які були на 10 років за нас молодші, тому перемога з рахунком 2:1 далася важко. У третій грі ми взяли першість над англійцями", говорить Анатолій Кошель.

Незважаючи на те, що згодом на гравців чекав чвертьфінал, півфінал та фінал, учасників не полишав спортивний азарт та бойовий дух. Як зізнається Анатолій, найтяжчою грою була гра у фіналі, адже довелося змагатися із австралійцями категорії "45+", які ще під час тренування виявляли свою добру підготовку, вправність та майстерність. Однак, у тактиці ведення гри іноземці програвали українцям, що дало змогу отримати над ними перемогу з рахунком 2:0.

І хоч регламент змагань був досить суворим, учасники мали змогу відпочити та ознайомитися з тамтешніми просторами, зокрема побували в Монте-Карло — столиці князівства Монако, Каннах та проїхали берегом до Ніцци. За словами Анатолія, Лазуровий берег дуже нагадує Чорноморське узбережжя.

Анатолій Кошель — про перемогу української футбольної команди на Європейських іграх

Попри невизначеність зі столицею, де будуть проводитися наступні Європейські ігри, відомо, що Світові Олімпійські ігри відбудуться у квітні 2017 року в Окленді (Нова Зеландія). Тож бажаємо нових перемог на футбольному Олімпі нашим українським командам.

"ВК" у PDF