---
Спорт

Спортивне свято в селі Інгуло-Кам’янка

Спортивне свято в селі Інгуло-Кам’янка
Футбол — це не лише вид спорту, що розвиває фізичні здібності, а й заняття, що зближує та здружує людей. Це зміна поколінь, це історія, це пам’ять. Тому 19 серпня в Інгуло-Кам’янці відбувся турнір, присвячений пам’яті друзів по спорту: Миколі Васильовичу Щетині, Андрію Максимовичу Єпіфашкіну та Олександру Федоровичу Кривоносу.
Турнір є своєрідним вшануванням почесних громадян села Інгуло-Кам’янка, пам’ять про яких живе навіть тоді, коли їх немає разом з нами. На футбольному полі вони завжди вели чесну гру, любили справедливість і боролися за неї. Тому турнір і отримав таку назву.
Дійство розпочалося з урочистого шикування команд-учасників, виконання Гімну України та внесення Державного Прапора. Хвилиною мовчання віддали шану світлій пам’яті померлих односельців, однодумців та вірних друзів по спорту.

Перед початком заходу всіх присутніх привітали голова районної ради Олександр Горбенко, депутат сільської ради та безпосередній організатор змагань Олександр Борщов, син М.В.Щетини Андрій Щетина, представники ветеранів футболу Микола Кумпан та Ярослав Дуднік, директор Інгуло-Кам’янського НВК Тетяна Бондаревська та вчитель фізичного виховання Сергій Дудник. Також на святі були присутні перший заступник голови РДА Сергій Краснюк, депутат районної ради та головний лікар ЦРЛ Олексій Нестройний, помічник народного депутата України Олеся Довгого Ніна Грязнова та секретар сільської ради Лариса Чабан.

Цьогоріч учасниками стали три футбольні команди. Між собою змагалися представники Верблюжки, Інгуло-Кам’янки та районної поліції. У завзятій, важкій боротьбі, посиленій літнім палючим сонцем, переможцем вийшла команда господарів поля, друге місце виборола команда Верблюжки, команда представників районної поліції — третє місце.

Безліч слів подяки прозвучало на адресу спонсорів свята — голови СФГ «Шевченко» Володимира Шевченка, директора ТОВ «СТОВ «Інгулокам’янський» Павла Задераки, голови СФГ «Вікторія» Дмитра Журавля, голови ФГ «Аліса» Сергія Загородного, голови ФГ «ЮГ» Юрія Горбатка, приватних підприємців Людмили та Віктора Зубенків, депутата Долинської районної ради і керівника ФГ «Фаворит» села Лаврівки Сергія Шумейка та директора Інгуло-Кам’янського НВК Тетяни Бондаревської. Саме завдяки цим людям свято пройшло на високому рівні і присутні змогли згадати і вшанувати пам’ять односельців, людей, які зайняли не останнє місце в історії футболу села, району та області.

Щирі слова вдячності з уст організаторів свята отримали небайдужі односельці, які взяли на себе відповідальну місію в організації заходу та надали краси місцевому стадіону. Не обділили увагою і присутніх ветеранів спорту села, їх було нагороджено грошовою премією. Щороку рівень турніру підвищується, до ветеранів, які залюбки діляться своїм досвідом, кожного року додаються юнаки, що полюбили футбол та хочуть навчитися майстерній грі і тому переймають ці знання у старшого покоління.

Після футбольного турніру відбулися змагання з перетягування каната та піднімання гирь. А пізніше всіх базжаючих було запрошено до частування смачною юшкою та козацькою кашею, приготованою для них дбайливими кухарочками Ольгою Шелест та Тетяною Затьорою.

Зі свята всі розходилися сповнені позитивних емоцій, з гарним настроєм і надією на повторення таких видовищних дійств у селі ще не один раз.
Спортивне свято в селі Інгуло-Кам’янка
Спортивне свято в селі Інгуло-Кам’янка
Спортивне свято в селі Інгуло-Кам’янка
Спортивне свято в селі Інгуло-Кам’янка
Спортивне свято в селі Інгуло-Кам’янка

"ВК" у PDF