Знам’янський район
Спорт

Свято футболу у Знам’янці

Свято футболу у Знам’янці
22 липня на знам’янському стадіоні відбулося справжнє свято спорту, свято футболу до Дня міста, що вже скоро прийде до нас, та до дня народження знам’янського футболіста, ім’я якого відомо далеко за межами Знам’янки — Едуарда Кравчика.
Футбол не є просто грою. Для багатьох це більше ніж життя! Для Едуарда Кравчика футбол став не лише захопленням, а натхненням, задоволенням, сенсом життя, адже увійшов в його життя змалечку, і відтоді вони завжди поруч.
От і свій ювілей Едуард Григорович вирішив зустріти на футбольному полі, адже це чудова нагода влаштувати товариську зустріч ветеранів футболу команд «Локомотив» (м.Знам’янка) та «Авангард» (м.Світловодськ).

Як годиться, на свято були запрошені почесні гості. Ювіляра прийшли привітати Знам’янський міський голова Сергій Філіпенко, та перший заступник міського голови Валентина Загородня, директор департаменту федерації футболу України Юрій Титаренко, голова федерації футболу Кіровоградської області, заслужений працівник фізкультури і спорту України Віктор Безсмертний, голова федерації футболу міста Знам’янка Валерій Лень.

Звичайно, гості завітали не з порожніми руками. Міський голова вручив ювіляру пам’ятну медаль та висловив сподівання, що спорт і, зокрема, футбол надалі будуть згуртовувати знам’янчан, давати поштовх молодому поколінню до саморозвитку та здорового способу життя. Директор департаменту федерації футболу України зауважив, що у Знам’янці дійсно гарна футбольна історія і гарні традиції, пообіцяв, що сприятиме тому, щоб саме у Знам’янці організувати товариську зустріч між командами ветеранів «Локомотива» м.Знам’янка, та збірною ветеранів футболу України.

Е.Кравчику вручено грамоту федерації футболу України та медаль за особистий вклад у цього виду спорту. Не залишилась без подарунку і міська федерація футболу — Ю.Титаренко та В.Безсмертний подарували 20 футбольних м’ячів.

На свято були запрошені і ветерани футболу, яких багато знам’янчан шанують і поважають, пам’ятають їх яскраву та неповторну гру. Ветерани знам’янського футболу — це люди, які зробили неоціненний внесок у популяризацію саме цього виду спорту. Від імені Виконавчого комітету Знам’янської міської ради Сергій Філіпенко нагородив дипломами за вагомий внесок у розвиток футболу у місті Знам’янка і Кіровоградської області та з нагоди Дня міста Знам’янка: В.О. Леня, Г.П. Спіріна, О.В. Шмалька, В.В. Кошелєва, Б.І. Муравського, В.К. Ратушного, Ю.С. Леньова, Л.П. Клюзова, В.М. Чічеркова, А.В. Савіцького, М.В. Хоменка, Ю.В. Барабанова, В.В. Акімова, В.В. Музичука, О.М. Алексеєва, О.Й. Кацмана, В.Л. Скунца, А.Б. Оганезова, С.В. Бойко, С.Г. Собко, Е.Г. Кравчика.

Після урочистої частини вболівальники нарешті поринули у вир футбольних вражень. Незважаючи на спеку, команди продемонстрували яскраву, захоплюючу гру з гострими моментами та, звичайно — голами. Традиційно, міський голова Сергій Філіпенко грав у складі улюбленої команди. «Локомотив» виборов перемогу у «Авангарда» із рахунком 4:3.

Та, як зазначила під час нагородження начальник відділу молоді, спорту та охорони здоров’я Р.Ладожинська, у такій дійсно товариській зустрічі не може бути переможених, адже це перемога спорту, перемога футболу.

Команди отримали від міського голови пам’ятні кубки, кубки вручені і кращим гравцям турніру — Ігорю Нотаріусу («Авангард») та, звичайно, Едуарду Кравчику («Локомотив»). Усі гравці нагороджені пам’ятними медалями.

Атмосфера цього дня на стадіоні була дійсно святкова. Вболівальники займали місця під звуки духового оркестру, який було чутно далеко за межами парку, охочі роздивлялися світлини, на яких промайнула історія команди «Локомотив», О.Безай забезпечив музичне оздоблення свята та привітав знам’янчан і гостей «Знам’янським вальсом». Перерва між таймами теж була цікавою, адже всіх прийшли привітати маленькі вихованці ДНЗ №6 «Сонечко», які продемонстрували гарну спортивно-танцювальну композицію. Вихованці клубу спортивного бального танцю «Фурор-Данс» Іван Віннік і Поліна Панасенко подарували вишуканий танок. Усі охочі мали змогу поласувати смачними стравами, які приготували кухарі кафе «Наталі». А вже після матчу, на танцювальному майданчику, всіх очікувала концертно-розважальна програма ВІА «Ретро» міського Палацу культури.
Т
ож свято закінчилося, але ті емоції, що вирували, ще довго будуть згадувати як його учасники, так і організатори.

За матеріалом офіційного сайту
Знам’янської міської ради
zn-rada.gov.ua
Свято футболу у Знам’янці
Свято футболу у Знам’янці
Свято футболу у Знам’янці
Свято футболу у Знам’янці
Свято футболу у Знам’янці
Свято футболу у Знам’янці
Свято футболу у Знам’янці

"ВК" у PDF