Знам’янський район
Спорт

Команда «TYME-Україна» — переможниця Відкритої першості Знам’янки з футзалу

Команда «TYME-Україна» — переможниця Відкритої першості Знам’янки з футзалу
Четвертого грудня у Знам’янці завершилася Відкрита першість міста з футзалу на Кубок міського голови, яка була присвячена відзначенню 73-ї річниці з Дня визволення міста від фашистських загарбників. Про груповий етап змагань ми писали у попередньому нашої газети. Нині ж зупинимося на матчах плей-офф.
Нагадаємо, що у цих змаганнях грали 12 команд зі Знам’янки, Знам’янського району, Олександрії, Олександрівського району та Дніпропетровської області. За результатами групового етапу змагання залишили чотири команди: «Буревісник» (Богданівка), «Будівельник» (Знам’янка), «Хлібодар» (Суботці) та «ПТУ-12» (Знам’янка).

У першому чвертьфіналі «TYME-Україна» святкувала перемогу над «Нивою» з Цибулевого (4:3). «Темп» з Єлизаветградки поступився команді «Знам’янка Друга-2» - 8:2. Олександрійський «Шляховик» перший тайм матчу виграв з рахунком 2:0. А після перерви на майданчику «Знам’янка Друга-1» зуміла переломити хід матчу і забити п’ять м’ячів. Дублі Олександра Сафонова та Євгена Запорожця принесли перемогу «Дельті» над командою «Граніт-Новомосковськ-газ» - 5:3.

Півфінальні матчі змагань були досить непоступливими та «подарували» чимало цікавих моментів. У першому півфінальному протистоянні «TYME-Україна» програючи з рахунком 4:6 за півтори хвилини до завершення основного часу зуміла відігратися. Спочатку Ігор Паненко з 10-тиметрової позначки один м’яч відіграв. А за 20 секунд до завершення основного часу зустрічі Ярослав Поплавка зрівняв рахунок – 6:6. У серії післяматчевих пенальті фортуна посміхнулася команді «TYME-Україна» (4:2). У іншому півфіналі «Дельта» вела в рахунку 3:2, але за короткий час пропустила три м’ячі і була в ролі наздоганяючої. Відіграти вдалося лише один м’яч – 5:4 на користь команди «Знам’янка Друга-2».

У матчі за третє місце зустрічалися команди «Дельта» та «Знам’янка Друга-1». Перший там завершився з рахунком 3:1 на користь «Дельти»: двічі Максим Корчинський скористався передачами Євгена Запорожця. На початку другого тайму матчу команди обмінялися забитими м’ячами - 4:2. За цього рахунку «Знам’янка Друга-1» зуміла переломити хід протистояння. Спочатку один м’яч відіграли. Потім Валентин Александров дальнім ударом у ближню дев’ятку воріт зрівняв рахунок. А далі Олександр Гуськов, Олександр Савін та Дмитро Хорольський забезпечили комфортну перевагу у три м’ячі (7:4) та завоювання бронзових нагород.

У першому таймі фінального матчу «Знам’янка Друга-2» вела в рахунку, але після перерви все змінилося. У першому таймі завдяки забитому м’ячу Володимира Дубровського команді «Знам’янка Друга-2» вдалося вийти вперед. Хоча у першій половині тайму були шанси, щоб раніше відкрити рахунок. Після помилки в обороні гравців «Знам’янка Друга-2» команда «TYME-Україна» мала два моменти: після удару Ярослава Поплавки суперника врятувала штанга воріт, а іншою помилкою не зумів скористатися Ігор Паненко, пробивши повз створ воріт. В одному з епізодів каркас воріт прийшов на допомогу «TYME-Україна»: це сталося після удару Антона Оганесова. Після перерви «TYME-Україна» переломила хід матчу. Після розіграшу кутового Олександр Мостовий зрівняв рахунок. Через кілька хвилин Ігор Паненко вивів вперед свою команду. Після передачі Ярослава Поплавки Олександр Мостовий довів рахунок до 3:1. Ігор Паненко в одній з наступних атак своєї команди поборовся до останнього і з другої спроби зумів переграти голкіпера. А остаточний рахунок зустрічі на останній хвилині встановив Денис Пономар, який результативно замкнув передачу Ярослава Поплавки. Матч завершився з рахунком 5:1 і «TYME-Україна» стала переможницею Відкритої першості Знам’янки. Переможцями у складі «TYME-Україна» стали Володимир Домбровський, Олександр Постільняк, Денис Пономар, Ярослав Поплавка, Олександр Мостовий, Ігор Паненко, Ілля Жуков, Олександр Замуренко та Андрій Пономар.

Під час церемонії нагородження міський голова Знам’янки Сергій Філіпенко зазначив наступне: «Дуже приємно, що у цьому турнірі взяли більше команд, ніж на попередньому. Хочеться більше і вкладати у спорт. Вітаю з перемогою команду «TYME-Україна». За тим, яким був перебіг подій у першому таймі фінального матчу, було складно передбачити переможця змагань. Пощастило сильнішому. Бажаю командам подальших перемог». Були нагороджені призери та переможець нагородами, а капітан команди «TYME-Україна» Олександр Мостовий з рук мера Знам’янки Сергія Філіпенка отримав Кубок. Футболісти були відзначені й індивідуальними призами: кращим голкіпером став Ігор Шинкаренко («Знам’янка Друга-2»), кращим захисником - Олександр Сафонов («Дельта») та кращим гравцем турніру було визнано Ярослава Поплавку («TYME-Україна»). До речі, Ярослав Поплавка став і кращим бомбардиром змагань, забивши 16 м’ячів.

"ВК" у PDF