Знам’янський район
Спорт

В Олександрії відбувся турнір з міні-футболу серед шкіл Знам’янського району

В Олександрії відбувся турнір з міні-футболу серед шкіл Знам’янського району
17 вересня у Олександрії на стадіоні «Ніка+» відбувся турнір з міні-футболу серед шкіл Знам’янського району 2016 року. Участь у ньому взяли 11 команд, які були поділені на три групи.
До півфіналу виходили переможці груп та одна краща друга команда груп А і В (у цих групах було по чотири команди). Перед початком урочистого відкриття змагань для учнів шкіл Знам’янського району провели екскурсію по Будинку Футболу та стадіону «Ніка». Учні почули історію розвитку ФК «Олександрія» та змогли навіть побувати у роздягальні олександрійської команди.

Потім був парад відкриття, попереду якого йшли учасниці барабанного гурту «Смайл» Знам’янського районного ЦДЮТу (керівник Лідія Олександрівна Міркотан). Учасників змагань привітали перший заступник голови Кіровоградської обласної ради Юрій Гугленко, голова Знам’янської РДА Олександр Лукашов та голова районної ради Сергій Макаренко.

У групі А сильнішою командою стала Богданівська ЗШ №1, яка в «суху» переграла своїх суперників. Зазначимо, що друга команда цієї групи, Пантазіївська ЗШ, вийшла до півфіналу. Мала всі шанси Трепівська ЗШ вийти з групи, але у матчі проти Пантазіївської ЗШ їй було зараховано технічну перемогу (хоча футболісти з Трепівки святкували перемогу з рахунком 5:1). Поразку Трепівській ЗШ зарахували рішенням комітету арбітрів змагань у зв’язку з порушенням регламенту.

У групі В Володимирівська ЗШ всіх суперників перемогла, не пропустивши жодного м’яча. Дмитрівська ЗШ №1 посіла друге місце, але не вийшла з групи, поступившись Пантазіївській ЗШ за різницею забитих-пропущених м’ячів.

Переможець групи С виходив до півфіналу. Богданівська ЗШ №2 та футболісти з Петрового впевнено перемогли з однаковим рахунком 5:0 Казарнянську ЗШ. У очній зустрічі боротьби не вийшло — учні Петрівської НВК зазнали розгрому з рахунком 0:3.

У півфіналі глядачі стали свідками безкомпромісної боротьби. У протистоянні учнів з Богданівської ЗШ №1 (тренер Олександр Довженко) та Володимирівської ЗШ (тренер Віталій Воровський) була серія післяматчевих пенальті. У основний час зустрічі богданівці мали більше шансів для взяття воріт, але першими забили м’яч володимирівці — їх нападник «обікрав» останнього захисника суперника і реалізував вихід один на один з голкіпером. На початку другого тайму богданівцям вдалося зрівняти рахунок. У «футбольній фортуні» богданівці двічі пробили повз ворота; суперник другий удар реалізував. У іншому півфінальному протистоянні Пантазіївська ЗШ (тренер Сергій Яцук) дала «бій» збірній Богданівської ЗШ №2 (тренер Євген Бандурка), але все ж поступилися з рахунком 1:2.

В Олександрії відбувся турнір з міні-футболу серед шкіл Знам’янського району

У матчі за третє місце Пантазіївська ЗШ відкрила рахунок, але не довго вигравала — богданівці чотири рази у їх ворота вразили. Вдалося пантазіївцям забити ще один м’яч. У вирішальному матчі турніру основний час не виявив переможця. У серії післяматчевих пенальті цього разу володимирівцям не пощастило — Богданівська ЗШ №2 була влучнішою і стала переможцем турніру.

Зазначимо, що у минулому році турнір проходив у Суботцях і переможцем була Дмитрівська ЗШ №1.

На церемонії нагородженні всі школи-учасниці змагань отримали призи. Переможець та призери отримали кубки. Також були відзначені кращий гравець, кращий воротар та кращий бомбардир змагань. Так, кращим гравцем став Олег Лесик з Пантазіївки, кращим воротарем — Олег Рохманчук (Володимирівська ЗШ), а кращим бомбардиром турніру — Володимир Лукашевський з Богданівської ЗШ №1.

В Олександрії відбувся турнір з міні-футболу серед шкіл Знам’янського району

Турнір з міні-футболу пройшов за підтримки першого заступника голови Кіровоградської обласної ради Юрія Гугленка.

"ВК" у PDF