Світловодський район
Спорт

Василь Сампан — перший на призовому олімпі дзюдо в Україні

Василь Сампан — перший на призовому олімпі дзюдо в Україні
24 вересня в Черкасах відбувся Чемпіонат України з дзюдо серед молоді віком до 23 років. В змаганнях взяли участь найсильніші збірні команди з усіх областей України.
На татамі своє бойове мистецтво демонстрували спортсмени найвищого рівня — міжнародні майстри спорту та майстри спорту. Тим більш приємно, що наш земляк, вихованець Світловодської КДЮСШ №1 Василь Сампан показав найкращий результат і здобув титул Чемпіона України.

Якщо юнак з провінційного містечка, на кшталт Світловодська, досягає таких значних висот, звісно, це дуже велика гордість для усього міста, усієї громади, але найбільше — для наставника юного спортсмена.

Його тренер-викладач з дзюдо Рудольф Матвєєв згадує, як 10-річним хлопчиком Василь прийшов у спортивну школу. Вже тоді він показував гарні результати, тричі ставав призером України серед юнаків у своїй категорії. Зараз юнаку 18-років й він продовжує навчання в інституті фізичної культури в м. Суми, але усі свої успіхи та досягнення й досі пов’язує зі світловодською спортивною школою.

— Коли Василь здобув титул Чемпіона України, він відразу зателефонував мені й привітав з цією перемогою, — розповідає тренер Рудольф Матвєєв, — було дуже приємно й усі мої вихованці вітали спортсмена оплесками.

На Чемпіонаті України Василь блискуче провів 5 боїв і з усіх вийшов переможцем. У фінальній сутичці "чистим кидком" він здолав суперника, виборовши титул Чемпіона, й став першим номером у складі збірної України, яка братиме участь у чемпіонаті Європи. Це найвищий показник в Кіровоградській області, мабуть, за останні 10 років.

Хочеться додати, що разом з тренером ми усі пишаємося нашим земляком Василем Сампаном та бажаємо юнакові підкорити не тільки європейський, але й світовий олімп.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF