---
Спорт

Вадим Велков – срібний призер Чемпіонату України U-21

Вадим Велков – срібний призер Чемпіонату України U-21
16-річний кіровоградський дзюдоїст Вадим Велков завоював срібну нагороду Чемпіонату України серед юніорів до 21 року, вперше виконавши норматив майстра спорту України. Змагання тривали з 23 по 25 березня у легкоатлетичному манежі київської міської школи вищої спортивної майстерності.
Вихованець обласної комплексної ДЮСШ «Ніка» був найменшим учасником у своїй ваговій категорії до 90 кг, але це не завадило йому перемогти суперників, на три-чотири роки старших за ceбе.

Місяць тому Вадим здобув титул чемпіона України серед юнаків до 17 років і нині на етапах Кубку Європи виборює право представляти Україну на Чемпіонаті Європи у Фінляндії. Паралельно підопічний тренера Сергія Нечмоні набирається змагального досвіду та здобуває нові титули серед кращих дзюдоїстів України в одній із найпрестижніших вагових категорій.

На шляху до свого чергового тріумфу Вадим Велков провів чотири поєдинки, три з яких завершив звитягою. Лише у фіналі кіровоградець поступився столичному дзюдоїсту Олексію Бабенку.

Особливо важко йому дався бій на татамі у півфіналі, в якому суперником кіровоградця був чемпіон світу з самбо запоріжанин Віталій Шепель. Їхня боротьба тривала 12 хвилин і лише у додатковий час «голден скор» за зауваженням «шидо» наш борець отримав право поборотися за головний титул Чемпіонату України.

Вадим Велков – срібний призер Чемпіонату України U-21

Сам дзюдоїст хоча і задоволений виступом, проте вважає, що міг досягти кращого результату.

"ВК" у PDF