Знам’янський район
Спорт

На Знам’янщині сільський баскетбол в занепаді

На Знам’янщині сільський баскетбол в занепаді
В Україні баскетбол нині переживає не найкращі часи. На жаль, винятком не є села Знам’янського району.
У населених пунктах району цей вид спорту тримається на ентузіастах. А чому розвитку баскетболу не допомагає районна влада, сільські ради?

Чому такі песимістичні настрої у вищезазначених рядках? Адже як можна ще інакше охарактеризувати цей процес, котрий був на районних Спартакіадах що серед сільських рад, що серед загальноосвітніх навчальних закладів? Дані змагання відбувалися в селі Богданівка протягом кількох днів. У них взяли участь команди лише з двох сіл: Богданівки та Петрового. Невже в інших селах району немає любителів баскетболу та школярів, які б охоче позмагалися на Спартакіаді?

Серед сільських рад у хлопців село Богданівка було представлене двома командами, які й були головними претендентами на золоті нагороди: перемогу здобули учні Богданівської ЗШ №1. Друге місце посіли учні Богданівської ЗШ №2, третє – учні Петрівського НВК. У дівчат змагалося дві команди: богданівські баскетболістки переграли своїх ровесниць з Петрового.

У змаганні серед сільських рад району грало дві чоловічі команди (Богданівка та Петрове) та жіноча команда з Богданівки. У цих змаганнях серед чоловіків богданівці переграли свого суперника з Петрового, жіноча команда Богданівки стала переможницею в своїй номінації й поза конкурсом взяла участь у змаганнях серед чоловіків.

Ось така сумна баскетбольна картина сьогодення у нашому районі…

"ВК" у PDF