Знам’янський район
Спорт

Не зупинятися на досягнутому

Не зупинятися на досягнутому
Завершується 2015 рік. Настав час підвести підсумки року та спортивних досягнень наших земляків-знам’янчан.
Розпочнемо з футболу. Як і в попередні роки, найбільших досягнень має «Буревісник» (с. Петрове). У 2015 році підопічні Сергія Грінкевича впевнено вийшли до фінальної частини чемпіонату області, де ряд факторів (відсутність голкіпера серед основних) завадили поборотися за золоті нагороди. У підсумку «Буревісник» завоював бронзові нагороди. А от в розіграші Кубка області «Буревісник» не мав собі рівних, здобувши трофей. Зазначимо, що в чемпіонаті області цього року Знам’янщина мала найбільше представництво – аж 4 команди (всього в чемпіонаті брали участь 17 команд). Гучно про себе заявив «Старт» (с. Іванківці), який в дебютному сезоні виборов 5-е місце.

Богданівський «Буревісник» фінішував 10-им. А от для «Локомотиву-ГЕОІД» виступ в чемпіонаті видався невдалим – останнє 17-е місце. Відзначимо, що «Старт» зробив «золотий дубль» – золоті нагороди чемпіонату вклали у Кубок району.

Вагомі здобутки в представників знам’янського клубу єдиноборств «Піт-Файтер». 1 лютого в Знам’янці було проведено відкритий чемпіонат міста з панкратіону, на якому 17 спортсменів клубу здобули медалі різного ґатунку. На відкритому чемпіонаті Черкаської області з панкратіону, який відбувся 15 лютого, знам’янчани здобули сім нагород. У Білій Церкві на чемпіонаті України серед молодших юнаків та юніорів три юні спортсмени зі Знам’янки вже здобули нагороди: Васіф Мусаєв став чемпіоном України, Максим Матвєєв та Юрій Поліщук завоювали срібні медалі. В м. Аланія (Туреччина) на Чемпіонаті світу з панкратіону Михайло Сайфудінов виборов срібло у ваговій категорії 63 кг. Вихованець клубу Влад Ільїн плідно провів рік. Став чемпіоном України зі змішаних єдиноборств ММА, ставши срібним призером Європиз Комбат Дзю-Дзюцу в Молдові, виконав норматив майстра спорту міжнародного класу. Також Владислав Ільїн став володарем Кубка України з бойового самбо серед чоловіків.

2015 рік був досить успішним для Миколи Савченка, який виграв Чемпіонат та Кубок України з греко-римської боротьби у ваговій категорії 71 кг. Микола також став чвертьфіналістом Європейських ігор, які проходили в Баку. Знам’янчанин Владислав Манін на чемпіонаті України з греко-римської боротьби серед юніорів 1995-1997 років народження відмінний результат продемонстрував – завоював золоту медаль. У Білорусі Владислав здобув срібну нагороду Міжнародного турніру з греко-римської боротьби «Кубок Перемоги». Наприкінці червня Владислав брав участь в чемпіонаті Європи, який проходив у Туреччині.

Відзначимо також індивідуальні здобутки боксера Василя Гайсюка, який досить вдало виступає на рингу в Німеччині. Став срібним призером чемпіонату Баварії. Воркаутер Родіон Плетенко ж виграв змагання у Кременчуці та Миколаєві.

Черговий успішний рік провели велоспортсмени з клубу «Рос Агро» (с. Мошорине). У Знам’янці до Дня міста на Всеукраїнському турнірі вони здобули 12 нагород. 6-8 листопада в Олександрії відбувся фінал Кубка України з велокросу. Віра Борисюк на цих змаганнях завоювала срібну нагороду серед жінок, а її одноклубниця Алла Марущук стала переможницею групової гонки серед дівчат.

У Кіровограді на командному чемпіонаті України з легкої атлетики серед юнаків (2000 р.н. і молодші) в складі збірної Кіровоградської області виступали 6 спортсменів зі Знам’янщини: Аліна Лавріненко, Крістіна Чоботар, Олександр Шевченко (всіх трьох тренує Ігор Поплавко), Руслана Велика, Катерина Онісімова, Діана Куцепал (троє – тренер Віталій Воровський). Юні спортсмени суттєво допомогли Кіровоградщині посісти сьоме місце серед 23-ох областей. Катерина Онісімова, яка представляла на цих змаганнях Дніпропетровську область, у бігу на 1500 метрів здобула срібну нагороду. А знам’янчанка Анастасія Мисник на чемпіонаті світу з легкої атлетики, який з 21 по 31 жовтня проходив у м. Доха (Катар), завоювала бронзову нагороду у штовханні ядра.

2015 рік відходить в історію. Попереду на спортсменів нашого краю чекають нові змагання, і, сподіваємося, ще визначніші здобутки. Бажаємо їм не зупинятися на досягнутому!

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF