Світловодський район
Спорт

Олександр Христенко став чемпіоном Міжнародного турніру з боксу

Олександр Христенко став чемпіоном Міжнародного турніру з боксу
37-й Міжнародний турнір з боксу відбувся у м. Шверин (Німеччина) з 4 по 6 грудня. Крім господарів рингу, в змаганнях взяли участь команди з Польщі, Данії, Австрії, Франції та України. В складі нашої збірної виступав світловодець Олександр Христенко, який виборов чемпіонський титул.
Олександр Христенко почав займатися боксом в Світловодській КДЮСШ з 7 років. Його першим тренером-наставником був Василь Мороз. Зараз 18-річний юнак, який вже здобув звання майстра спорту України, навчається у Кременчуцькому льотному коледжі Кіровоградського університету й продовжує свою спортивну кар’єру в кременчуцькій школі олімпійського резерву під керівництвом тренера Олега Гончара.

На турнірі спортсмен виступав у ваговій категорії до 81 кг. У перших двох поєдинках наш земляк переміг суперників з Польщі та Данії з рахунком 3:0. У фіналі він зустрівся з боксером із Німеччини. "У першому раунді мій суперник отримав нокдаун, але йому допоміг фінальний гонг. Тож у другому раунді я додав темпу і закінчив бій технічним нокаутом", — розповів Олександр.

Головною складовою успіху Олександр вважає тривалі тренування та постійну підготовку. Перед тим, як поїхати до Німеччини, упродовж року спортсмен брав участь у численних змаганнях: у тренувальних зборах в Ковелі, Міжнародному турнірі пам’яті Є. Кужельного, що проходив у Хмельницькому, турнірі братів Кличко у Харкові, побував у складі збірної України на Міжнародному турнірі в Сербії, і врешті, на двох зборах з основ фізичної підготовки та відпрацювання техніко-тактичних показників.

Безумовно, кожні міжнародні турніри потребують чималих фінансових вкладень. Олександр Христенко подякував тим, хто допоміг йому пройти увесь тренувальний шлях і поїхати до Німеччини. Зокрема, Олегу Пишному — голові Світловодської федерації боксу, яка вже багато років поспіль допомагає спортсменам, а також Миколі Козловському — генеральному директору компанії "Об’єднані зернові технології" та Едуарду Коньку.

Свій внесок у перемогу зробив і тренер з боксу Світловодської КДЮСШ Олексій Піценко, з ним юнак регулярно тренувався та відпрацьовував спеціальні прийоми. Після невеликого відпочинку Олександр продовжить удосконалювати свої фізичні та силові навички, аби увійти до складу збірної України в старшу категорію чоловіків до 22-х років та стати чемпіоном у цій віковій групі.

Олександр Христенко став чемпіоном Міжнародного турніру з боксу

"Дуже приємно, що наш вихованець досягнув такого високо результату. Це гордість для школи та усього міста. Ми пишаємося такими цілеспрямованими хлопцями!" — наголосив Василь Мороз. Тренер переконаний, що у Олександра все вийде, а його виступи на турнірах свідчать про реальні перспективи досягнути рівня майстра спорту міжнародного класу. Чого ми і зичимо Олександру Христенку.


"ВК" у PDF