Знам’янський район
Суспільство

Для дружби і творчості карантин — не завада

Для дружби і творчості карантин — не завада
2 грудня до Міжнародного дня людей з інвалідністю творча команда Будинку культури селища Знам’янки Другої міста Знам’янки підготувала традиційну розва-жально-ігрову програму для своїх друзів — вихованців комунального закладу «Знам’янська спеціальна школа Кіровоградської обласної ради». Щоправда, через карантинні вимоги захід відбувся у новому і для артистів, і для глядачів форматі — форматі відео.
Зі спеціальною школою Будинок культури співпрацює років вісім, відвідуючи її учнів з ігровими та розважальними програмами до різних свят та пам’ятних дат. Традиційним є захід до Міжнародного дня людей з інвалідністю. Цього року працівники Будинку культури вирішили не відмовлятися від традиції через карантин, а перевести її у відеоформат: передати запис відзнятої програми на флешці, перед цим проінструктувавши працівників школи, щоб їхні учні танцювали чи співали, повторюючи рухи за артистами на відео.

Основою програми «Учись у дружбі жити» стала інсценівка, за сюжетом якої пірати захопили іграшки, що мали прибути до дітей в школу. Але піратів навчили дружити — і все закінчилося щасливо. Цікаво, що коробку з ляльками, яка знаходилася на сцені у відео, передали в навчальний заклад, і під час заходу вона стояла вже у залі, де перебували глядачі. І це, й інші творчі рішення сподобалися школярам.

Готували захід у Будинку культури близько місяця. Двад-цять гуртківців «Творчої майстерні» на чолі з керівницею Стальмірою Чередніченко пошили іграшки-подарунки. За видовищну частину відповідали 11 артистів — учасники концертно-театральної студії, серед яких і колишня активна її учасниця, а нині першокурсниця одного з вишів Валерія Науменко, котра зараз навчається вдома дистанційно й охоче долучилася до підготовки заходу. З ними репетирували і записували відео директорка Будинку культури Світлана Свірбій і художня керівниця Будинку культури Карина Корнієнко.

«Відеоформат для ігор і розваг не дуже зручний, але ми намагалися продумати усі деталі. Раді, що нашим друзям усе сподобалося», — прокоментувала подію Світлана Свірбій.

Тетяна Юганова
Для дружби і творчості карантин — не завада
Для дружби і творчості карантин — не завада
Для дружби і творчості карантин — не завада
Для дружби і творчості карантин — не завада

"ВК" у PDF