Онуфріївський район
Суспільство

Понад пів тисячі дерев посадили у Деріївці

Понад пів тисячі дерев посадили у Деріївці
У жовтні самобутні дніпровські пейзажі села Деріївки Онуфріївського району доповнили два нових парки.
Один парк заклали у центрі села біля меморіального комплексу загиблим у Другій світовій війні. Подія була приурочена до Дня визволення Деріївки від фашистських окупантів — 18 жовтня. 200 саджанців сосни і декоративних дубів за попереднім обговоренням з деріївською громадою привезли і висадили кандидати, що балотувалися на цьогорічних виборах. Разом з ними трудилися працівники місцевого фермерського господарства Сироти Олександра Федоровича, Деріївського лісництва, сільської ради, сільського Будинку культури і один місцевий житель. Фермерське господарство зобов’язалося доглядати за деревцями і надалі. Попередньо зелений масив з поки що тендітними рослинами має назву парк Перемоги. Але слово за сільськими жителями і часом, який покаже: приживеться ця назва чи з’явиться інша.

Ще місяць тому на 50 сотих землі навпроти бази відпо-чинку «Кльова» стояли чагарники. Зараз там ростуть 350 фруктових дерев: персики, абрикоси, сливи, яблуні, а також сакури. Це другий сільський парк. Навесні та улітку дерева радуватимуть відпочивальників, відповідно, цвітом та затінком, а восени зібрані фрукти будуть використовувати для приготування страв на кухні «Кльової». Поки що висадили дерева, для поливу яких використовуватимуть крапельну систему, попереду ж роботи з укладання доріжок і встановлення лавочок та дерев’яного містка тощо. Утім, і дерева будуть висаджувати ще. Поки що нова відпочинкова зона називається фруктовий ландшафтний парк бази «Кльової», але прямо зараз триває конкурс на кращу назву парку, тож можна надавати свої про-позиції адміністрації бази відпочинку або до сільської ради.

«Не в кожному селі є парки, а у нас аж два цьогоріч з’явилося», — охоче проводить екскурсію селом і радіє сільський голова Василь Зайвий.

Тетяна Юганова

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF