Знам’янський район
Суспільство

Сергій Москаленко: «Дякую усім, з ким довелося попрацювати на благо селища»

Сергій Москаленко: «Дякую усім, з ким довелося попрацювати на благо селища»
Для Сергія Москаленка це було перше скликання в ролі селищного голови Знам’янськодругої селищної ради міста Знам’янки. Посадовець вважає, що впорався зі своєю роботою з честю, хоча б тим, що збільшив бюджет селища майже у п’ять разів.
— У склад селищної ради входять селище Знам’янка Друга і село Водяне, усього в обох населених пунктах проживає 5,2 тисячі жителів, — знайомить нас із громадою Сергій Борисович. — Знам’янка Друга входить у склад міста Знам’янки. Утім ми маємо свою селищну раду (депутатський корпус і виконавчий орган) і свій бюджет

Коли я прийшов на посаду п’ять років тому, бюджет селища складав 1,5 мільйона гривень, у 2016 — 2,5, у цьому році — 7 мільйонів. Це так добре попрацювала наша команда фінансистів, я і секретар селищної ради Надія Лазарєва, переглянувши і затвердивши нові місцеві податки і збори.

Також ми упорядкували містобудівну і земельну документацію, щоб не мати плутанини з адресами об’єктів і, знову ж таки, відстежувати надходження податків до бюджету.

Задля розвитку селища тісно співпрацювали зі Знам’янським міським головою Сергієм Філіпенком і народним депутатом України Олесем Довгим. Усе, що вони обіцяли, — усе виконали. З останнього наймасштабнішого можу розповісти, що минулого року за співфінансування з держбюджету (якому сприяв нардеп), міського та селищного бюджетів ми утеплили і провели зовнішній ремонт селищного Будинку культури — нашого головного осередку творчості.

Радий, що зміг стати корисним своїм землякам. Бо хоч інародився у селі Піщаний Брід Добровеличківського району, та живу у селищі з 1994 року, коли після закінчення Одеського технологічного інституту холодильної промисловості отримав направлення на завод «Пуансон» (м.Знам’янка). До обрання селищним головою працював інженером з охорони праці у Знам’янській дистанції електропостачання.

Залишаючи посаду, радію за зроблене та одночасно неспокійно себе почуваю через те, що ще багато чого не зроблено через відсутність коштів у бюджеті. Бо хоч бюджет і значно зріс, та потреб у громаді для гідного життя значно більше. Хвилююся, що буде із селищною радою, амбулаторією (а у нас 2,5 тисячі пенсіонерів), та вірю у краще. Дякую усім, з ким довелося попрацювати на благо селища.

Тетяна Юганова

"ВК" у PDF