Олександрівський район
Суспільство

Квітуче село Цвітне стане ще більш квітучим

Квітуче село Цвітне стане ще більш квітучим
У селі Цвітному Олександрівського району 16 жовтня заклали другу частину сільського парку.
Того, хто вперше потрапляє у центр Цвітного, відразу вражає гарний благоустрій і велика кількість троянд. До речі, одним з елементів герба і прапора Цвітного є саме троянди. Більшість кущів королеви квітів розміщені неподалік сільського Будинку культури. А от з протилежного боку, біля дороги повз заклад культури, де колись стояла Свято-Покровська церква, зруйнована в атеїстичні часи, була просто пустка. Тому сільська рада вирішила розширити паркову зону за рахунок цієї території, що має площу майже два гектари.

Місцева влада виділила 25 тисяч гривень, і в державному підприємстві «Чорноліське лісове господарство», частина земель якого знаходиться на території сільської ради, закупили 250 саджанців дерев і кущів. У Цвітне привезли молоденькі туї смарагдові, ялівець, сосни, ялини голубі, берізки, барбарис. А ще у село доставили 80 кущів троянд (тепер у Цвітному квітнутимуть майже 200 кущів цієї рослини!). Вирішили висадити також 25 кущів хризантем і 8 тисяч нарцисів і тюльпанів.

Територію, де 16 жовтня висадили дерева, допомогли спланувати і розрівняти приватні підприємці Смбат Торосян, Анатолій Саєнко, Олег Бондаренко. Доставку саджанців забезпечив директор фірми «Цвітна-агро» Юрій Ровінський.

Спочатку цвітняни висадили нарциси і тюльпани. Рядки для квітів зробив місцевий вчитель Юрій Гребенюк.

Тоді настав час висаджування дерев. У цю роботу дружно включилися працівники сільської ради, Будинку культури, бібліотеки, медамбулаторії та інші небайдужі жителі села. Зокрема Микола Коцур збирав каміння на причіп тракторця, Анатолій Саєнко та Сергій Рак підвозили воду для поливу саджанців.

Ростиме у цвітненському парку і магнолія від народного депутата України Олеся Довгого. Два саджанці рослини привезла у село помічник народного депутата України Катерина Бондаренко. Того ж дня їх висадили у землю. Учасницею висаджування магнолії стала і Катерина Бондаренко.

За словами сільського голови Віктора Ліхненка, у парку ще планують збудувати капличку на місці, де колись стояв храм Божий. Поки що там встановили хрест.

Василь Білошапка
Квітуче село Цвітне стане ще більш квітучим
Квітуче село Цвітне стане ще більш квітучим
Квітуче село Цвітне стане ще більш квітучим
Квітуче село Цвітне стане ще більш квітучим

"ВК" у PDF