Світловодський район
Суспільство

«Велотуризм» досліджував Морозівський вугільний розріз

«Велотуризм» досліджував Морозівський вугільний розріз
Цьогорічний День фізичної культури і спорту члени громадської організації «Велотуризм» (м.Світловодськ) вирішили відзначити пробігом 150 км+ на «Оглядовий майданчик» Морозівського вугільного розрізу (Олександрійський район).
Маршрут був не з легких. Разом з організаторами Дмитром Буром і Лілією Квіткою поїхати і випробувати себе вирішив Веніамін Кличук, відомий у місті як організатор кіновечорів на фонтані та заходів для молоді. Цього року у веломайстерні громадської організації Веніаміну відновили його велосипед, тож він знову влився у велорух.

У родовищі до 2009 року видобували буре вугілля, після чого кар’єр затопили ґрунтові води і він перетворився на живописний туристичний об’єкт. Туристи знають, що є три локації Морозівського розрізу: «Пляж», «Оглядовий майданчик» і «Промзона». У липні цього року «Велотуризм» побував на локації «Пляж» (пробіг 130 км+). Маршрут на «Оглядовий майданчик» проклали по
сільським дорогам і вздовж Срібного озера. Світловодці часто дивуються, що люди, які живуть з красотами, навіть не здогадуються про них, тому не можуть вказати дорогу. Так було і цього разу, але допитливість та інтуїція привели мандрівників до потрясаюче красивого виду на найширшу частину кар’єру.

Додому поверталися в сутінках, що перейшли у ніч. З її настанням виявилося, що в селах, які розташовані близько до води, температура повітря упала до +5°C. А відповідно до прогнозу погоди велосипедисти взяли речі на +10°C і вище. «Наш шлях перетворився на виживання, — розповідає Лілія Квітка. — Як ніколи ми мріяли нарешті побачити наш рідний Світловодськ.
Як стверджують синоптики, ці вихідні — останні по-літньому теплі, тому плануємо новий маршрут 60 км+. Та і суха погода до 0°C нам подобається. Тож приєднуйтеся!»

Тетяна Юганова

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF