Знам’янський район
Суспільство

Прокуратура повідомила про підозру патрульному у перевищенні службових повноважень

Прокуратура повідомила про підозру патрульному у перевищенні службових повноважень
За процесуального керівництва прокуратури Кіровоградської області повідомлено про підозру працівнику патрульної поліції у перевищенні службових повноважень із застосуванням насильства (ч. 2 ст. 365 КК України).
Подія мала місце 15 травня у нічний час неподалік села Суботці, Знам’янського району Кіровоградської області.

За даними слідства, інспектор взводу управління патрульної поліції в області, перебуваючи у складі екіпажу автопатруля, зупинили автомобіль та в подальшому під час адміністративного затримання водія застосували до останнього надмірну фізичну силу, яка не відповідала необхідності. Патрульні повалили чоловіка на землю і коли він фактично був затриманий та не чинив опору, підозрюваний продовжував безпідставно силою діставати руки водія. Коли йому це не вдалося, патрульний умисно, неодноразово, тягнув чоловіка за вуха та здавлював їх, здавлював ніздрі та шию, та наніс кулаком удар в область голови. Внаслідок таких незаконних дій правоохоронця водій отримав тілесні ушкодження.

Наразі вирішуються питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі територіального управління ДБР, розташованого у м. Миколаєві, за оперативного супроводу співробітників Кіровоградського управління ДВБ Нацполіції України.
За цей вид злочину передбачена відповідальність до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області
kir.gp.gov.ua

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF