---
Суспільство

10 березня — День визволення Новгородки

10 березня — День визволення Новгородки
Уже сімдесят шість років відділяє нас від того березневого дня, коли в кожну новгородківську сім’ю надійшла радісна звістка про визволення селища від фашистського ярма.
Безжальне колесо Другої світової війни прокотилося по Новгородківщині, залишивши за собою розруху і безліч людських жертв. Та навіть всевладний час не в змозі стерти із нашої пам’яті згадку про ті страшні і величні події. Тому 10 березня керівники району і селища, помічник народного депутата України Олеся Довгого Ніна Грязнова схилили голови перед пам’яттю тих, хто боронив селище Новгородку від ворога у роки Другої світової війни, хвилиною мовчання вшанували пам’ять співвітчизників, полеглих у боротьбі за честь і свободу України, усіх невинних жертв, чиє життя обірвала війна, та поклали квіти до меморіалу Слави.

Ця дата — добра нагода вшанувати доблесних оборонців і визволителів у роки Другої світової війни, тих, хто виявляв небувалий героїзм на бойових рубежах, хто відбудовував селище в повоєнні часи. Ні біль кривавих втрат, ні радість великих перемог не забулися за цей час, адже пам’ять про подвиги наших батьків, дідів, братів і сестер та вдячність за життя на вільній землі не мають історичного терміну давності — вони вічні.

Ольга Лісова
10 березня — День визволення Новгородки
10 березня — День визволення Новгородки

"ВК" у PDF