---
Суспільство

Вшанували Великого Кобзаря

Вшанували Великого Кобзаря
У березневі дні українці й увесь світ вшановують національного пророка, невмирущого генія слова, народного поета, художника, борця за ідеали справедливості та добра, за кращу долю України та українського народу – Тараса Григоровича Шевченка. Говорили про Кобзаря і у селищі Новгородці та селі Підлісному Олександрівського району.
6 березня за участю керівництва району і селища, помічника народного депутата України Олеся Довгого Ніни Грязнової відбулося покладання квітів до пам’ятника Тарасові Шевченку. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять Великого Кобзаря та патріотів України, що в непросту історичну добу вірою та правдою служили її інтересам, захищали від ворогів та віддавали за неї найдорожче – своє життя.

Напередодні Шевченківських днів та Міжнародного жіночого дня в рамках бібліотечного проєкту «Краща половина життя» Підлісненська книгарня (Олександрівський район) запросила чарівних панянок на «Медитації при світлі слова Кобзаря». Присутні переглянули музичні відеокліпи. Найактивніші учасники Віра Капйонкіна, Людмила Бровіцька, Валентина Щербатюк, Надія Чічканова, Ольга Місюріна, Катерина Карнаух, Лариса Риженко дискутували і ділились враженнями від перегляду анімаційного фільму «Тополя» та «Казка про Катерину» за мотивами творів Тараса Шевченка, читали улюблені поезії, чаювали.

Усім читачам бібліотеки була представлена на огляд книжкова виставка «Шевченкові думки переживуть віки» та презентація «Музи Шевченка».

Наймолодші читачі Підлісненської бібліотеки зібралися на віршовану паузу «Поезія Тараса – від серця до серця». Улюблені вірші, написані Шевченком», звучали у виконанні Богдана Завального, Аліни Сизорової, Мілани Костянецької та інших. Учасники ділилися враження від прочитаного та переглянули презентацію про життєвий і творчий шлях Тараса Шевченка.

Ольга Лісова, Сніжана Парієнко
Вшанували Великого Кобзаря
Вшанували Великого Кобзаря

"ВК" у PDF