---
Суспільство

Онуфріївський вокал гідно прозвучав на «Штурмі»

Онуфріївський вокал гідно прозвучав на «Штурмі»
28-29 лютого в Черкаській обласній філармонії відбувся VІ Міжнародний конкурс мистецтв «Штурм» за підтримки та участі Міністерства культури, молоді та спорту України. У номінації хореографія вдало виступили вихованці онуфріївської студії вокалу «Зорепад» і вокального
відділу (сольний спів) Онуфріївської школи мистецтв під керівництвом Аліни Науменко.
Наймолодша учасниця Маргарита Піщан (І вікова категорія, 5-6 років), виконувала складну пісню «Віночок» і виборола ІІ місце в жанрі естрадного вокалу. У ІІІ віковій категорії Владислав Черняк з піснею «Три трембіти» (обробка Аліни Науменко) виборов ІІІ місце в жанрі естрадного вокалу, а Марія Беля за виконання в народному жанрі української народної пісні «Ой у гаю» (теж вобробці Аліни Науменко) отримала диплом за участь.

Дівчата з Онуфріївщини виявилися наймолодшими в ІV віковій категорії (11- 13 років), та все ж посіли призові місця: Анастасія Біленька виступала у двох жанрах: народному та естрадному, в обох посіла ІІІ місця з піснями «Долиною» та «Hurt» відповідно. Станіслава Чепак та Поліна Павленко виступали в жанрі альтернативний (сучасний) фолк. У їхньому виконані прозвучали пісні «Сила» та «Рано-раненько» (об-
робка Аліни Науменко) у змішаній, народній та естрадній манерах. Треба зауважити, що Станіслава Чепак почала співати в народній манері недавно, але виборола ІІІ місце. Поліна виступала не тільки в народному жанрі, а ще й в естрадному, в обох жанрах виборола другі місця.
Наталя Плахотна виступила в естрадному жанрі з болгарською піснею «Душа» і отримала диплом за участь. Її вокал доповнив фрагмент хо-
реографії: постановку контемпу до пісні підготувала керівниця хореографічного гуртка районного Будинку культури Тетяна Головіна, а виконала композицію її учениця Руслана Приліпко. На підготовку було дуже мало часу, але танець вийшов красивим і професійним.

У V категорії (14-16 років) виступи розпочалися близько 20:00. Тая Баркарова була 125 номером! Вона виступала в жанрі джаз-вокалу і серед великої кількості учасників виборола ІІІ місце.

На жаль, висока температура та хворе горло не дали взяти участь у конкурсі Наталі Григоренко. Керівниця Аліна Науменко переконана, що в «Зорепаді» було б ще два дипломи, бо Наталя повинна була виступати в двох жанрах — естрадному та джаз-вокалі.

Аліна Анатоліївна пишається своїми вихованцями, які показали високі результати, а їхнім батькам дякує за підтримку.

Тетяна Юганова

Онуфріївський вокал гідно прозвучав на «Штурмі»

"ВК" у PDF