---
Суспільство

15 лютого - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

15 лютого - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав
Афганістан… У нашій свідомості це слово стало синонімом справжнього людського лиха, справжнього пекла. Афганська війна безжально перекреслила тисячі молодих життів, понівечила долі…
На годину памяті «Вже скільки років проминуло, а біль у серці б'є і б'є..." сповнену почуттям патріотизму та гордості за земляків – героїв, були запрошені до районної бібліотеки для дітей Новгородківської ЦБС учні ПТУ№36 смт Новгородка групи 50 - К (класна керівниця Анна Грицієнко). Працівники бібліотеки та викладач історії училища Ірина Макусінська розповіли про події в Афганістані, прочитали вірші. Присутні на заході хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих земляків.

До уваги учнів була представлена книжково-ілюстративна виставка« Афганістан - то біль і смуток,чиєсь обірване життя», на якій розміщені матеріали «Миті життя воїна - афганця, підполковника Ігоря Рескаленка».

Рескаленко Ігор Васильович народився 10 березня 1960 року в смт Новгородка Кіровоградської області в сім’ї Рескаленків ветеринарного лікаря Василя Логвиновича та агронома Поліни Романівни (Пєшкової).

В 1967 році пішов у 1 – Б клас Новгородківської середньої школи №1, в школі навчався добре, був комсоргом навчального закладу. В 1977році закінчив середню школу і в цьому ж році вступив до Сумського вищого артилерійського військового училища імені Михайла Васильовича Фрунзе. В 1981 році успішно його закінчив і був направлений до Прикарпатського військового округу в місто Бердичів у військову частину. З 1984р. по 1988р. виконував інтернаціональний обов’язок в Афганістані (служив в містах Гардезі, Кабулі). Був нагороджений медалями та орденом Червоної Зірки. В 1983році одружився на молоденькій вчительці Ірині, має дві доньки: Катерину та Олександру, онуків: Варвару, Міру, Ігоря. В 2009році пішов у відставку у званні підполковника.

18 квітня 2011року у віці 51рік Рескаленка Ігоря Васильовича не стало.
15 лютого - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF