Новгородківський район
Суспільство

Митрофанівська школа: «Ми — єдина команда!»

Митрофанівська школа: «Ми — єдина команда!»
Митрофанівська філія комунального закладу «Новгородківський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів — дошкільний навчальний заклад» у 2012 році відсвяткувала свій сторічний ювілей. У закладі працює дружний педагогічний колектив під керівництвом Юлії Григор’євої, який і навчає своїх учнів шкільним дисциплінам, і вчить загальнолюдським цінностям.
Старий корпус школи збудований у 1911 році. Цього навчального року школу з віковою історією очолила Юлія Григор’єва. Як каже сама Юлія Сергіївна, зараз у неї, як у немовляти: кожен місяць роботи — маленька перемога, адже робота нелегка, бо треба швидко зрозуміти, як працює механізм управління навчальним закладом.
— Я родом зі Знам’янки — міста залізничників, де після завершення у 2010 році навчання у тодішньому Кіровоградському педуніверситеті ім. В.К. Винниченка працювала три роки вчителькою зарубіжної літератури у Знам’янській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №1 імені Т.Г. Шевченка (директорка Наталія Солонько). З Митрофанівки родом мій тато, звідси і мій чоловік Євгеній, аграрій, до якого я переїхала, коли ми створили сім’ю. Наразі виховуємо донечку Дар’ю, яка навчається у 3 класі.

У Митрофанівській школі працюю п’ять років — з 2014 року, спочатку педагогом-організатором, потім вчителькою української мови та літератури та вчителькою англійської мови і зарубіжної літератури, адже маю дві відповідні освіти. Тепер, у зв’язку з директорством, викладаю лише іноземну.

У філії працює 21 особа: десять вчителів, два вихователі та дев’ять осіб обслуговуючого персоналу. П’ять вчителів мають І категорію, чотири — ІІ категорію та один спеціаліст. У листопаді минулого року Олена Сіденко стала лауреаткою І (зонального) туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року 2020» у номінації «Початкова освіта» серед вчителів початкових класів Долинського та Новгородківського районів. У школі навчається 35 учнів. 18 вихованців відвідують дошкільний навчальний заклад. Звісно, це мало. До всього, у зв’язку з демографічною ситуацією у цьому навчальному році у нас немає 10 і 11 класів. Через таку кількість учнів у штатному розписі немає посади заступника завідувача філії, і цю роботу виконую я. Хочу подякувати колегам, які спільно зі мною вирішують адміністративні та господарчі справи. Ми — єдина команда!

Митрофанівські учні беруть участь у районних олімпіадах, конкурсах, змаганнях і радують своїми хорошими результатами. Так, цього року Олег Самолюк, учень 9 класу, зайняв ІІ місце у районній олімпіаді з інформаційних технологій, ІІІ місце — з хімії та ІІІ місце — з трудового навчання. У ІІ (районному) етапі Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка І місце посіла учениця 9 класу Дарина Проніна. У ІІ (районному) етапі ХХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика ІІІ місце посіла учениця 7 класу Марія Мережко. У конкурсі учнівської творчості (номінація: «Література»), що проходить під гаслом «Об’єднаймося ж, брати мої!» ІІІ місце зайняв учень 8 класу Максим Бовт. Максим став першим і в районному фотоконкурсі «Туризм нас єднає». Команда «Українці» Митрофанівської філії брала участь у ІІ етапі ХХІ обласного чемпіонату з інтелектуальних ігор серед школярів сезону 2019/2020 навчального року — асинхронному турнірі гри «Брейн-ринг» та зайняла ІІІ місце. Є досягнення й у спорті. Так, у змаганнях з легкоатлетичного кросу на дистанції 1000 м серед дівчат ІІ місце виборола дев’ятикласниця Дарина Проніна. У районних змаганнях на призи клубу «Шкіряний м’яч» серед юнаків 2007 року народження сезону 2019/2020 років у розділі жонглювання м’ячем ІІ місце зайняв учень 7 класу Даніл Касапенко. У районних змаганнях з баскетболу 3х3 серед дівчат збірна команда Митрофанівської та Вершино-Кам’янської філій посіла ІІ місце. Теж ІІ місце збірна команда Митрофанівської та Вершино-Кам’янської філій зайняла у відкритій першості з волейболу (серед хлопців). У відкритій першості з футзалу футбольний колектив філії зайняв ІІІ місце.

Активним є учнівське позашкільне життя. Яскраво відбуваються усі наші заходи, коли школярі й учителі разом прикрашають школу, виготовляють поробки, готують концерти, на які приходять гості, батьки учнів. Принагідно хочу їм подякувати за те, що підтримують усі наші заходи і є нашими порадниками.

Ми пам’ятаємо, завдяки кому маємо змогу навчатися і працювати під мирним небом. На будівлі школи відкрили меморіальну дошку на честь колишнього учня цього навчального закладу, загиблого бійця АТО Вадима Рогожкіна, який здійснив справжній подвиг — віддав своє життя, зі зброєю в руках захищаючи свободу України. У жовтні минуло п’ять років з дня смерті Вадима, який загинув, виконуючи бойове завдання, доставляючи провізію на 32-ий блокпост. Його подвиг навічно залишиться в наших серцях! Вічна пам’ять герою!

З 2016 року вже стало традицією у Митрофанівській філії відзначати свято Миколая. Щороку до нас в гості з веселим настроєм та подарунками приїжджають благодійники. Завітали вони і цієї зими, і 17 грудня школа зустрічала гостей. Усі разом ми співали пісні, розповідали вірші, розгадували загадки, проводили різноманітні конкурси, а після концерту благодійники вручили всім присутнім в залі подарунки.

Особливою традицією нашої школи є зустріч випускників, коли влітку, на випускний 11 класу, з’їжджаються з усіх куточків України колишні учні школи. Цього року одинадцятий не випускатимемо, але традиції не зрадимо і зберемося на випускний дев’ятого класу. Звісно, такі зустрічі проводяться в усіх школах, але вважаємо, що в нашій — особливо тепло.

Матеріально нас підтримує Митрофанівська сільська рада на чолі із сільським головою Василем Гурієм. Наразі придбано дошки для учнів початкових класів, спортивний інвентар. Також ми вдячні меценатам та сподіваємося і на подальшу нашу співпрацю.

На закінчення розповіді висловлюю учням, педагогічному колективу, батькам, меценатам школи щиру подяку за розуміння та підтримку.

Тетяна Юганова
Митрофанівська школа: «Ми — єдина команда!»
Митрофанівська школа: «Ми — єдина команда!»
Митрофанівська школа: «Ми — єдина команда!»

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF