Онуфріївський район
Суспільство

Новий рік — новий автотранспорт

Новий рік — новий автотранспорт
20 грудня у святковій атмосфері — на центральній площі смт Онуфріївка поблизу новорічної ялинки — головна лікарка КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги в Онуфріївському районі» Людмила Горобець отримала ключі одразу від двох нових автомобілів: спеціалізованого автомобіля швидкої медичної допомоги з підвищеною прохідністю Toyota Land Cruiser 150, придбаного за благодійні кошти, та нового повнопривідного автомобіля Renault Duster 2019 року випуску, закупленого за кошти державного бюджету, які спрямував до району народний депутат України Олесь Довгий.
Людмила Горобець подякувала за такі корисні надходження, які служитимуть для врятування людських життів. Пояснила, що оскільки первинна ланка медицини продовжує реформуватися, зокрема неекстренні виклики, які зараз обслуговує екстрена медична допомога, будуть обслуговувати медики первинної ланки медицини, спеціалізований автомобіль працюватиме при Павлиській амбулаторії. І тепер на меті керівництва закладу створення цілодобової бригади, яка буде цілодобово надавати невідкладну медичну допомогу жителям усього району. Умови для цього тепер є: нова швидка допомога обладнана дефібрилятором, електрокардіографом, фонендоскопом, тонометром, глюкометром, кисневим балоном, інгалятором, спеціальними медичними ношами на колесах, складаним кріслом тощо.

Службовим автомобілем, який базуватиметься в Онуфріївській амбулаторії, будуть користуватися лікарі первинної ланки медицини для виїздів на виклики у села району. Після передачі ключів машини продемонстрували в дії та навіть включили сирени. Наразі триває підбір водіїв для роботи на спеціалізованому транспорті.

Тетяна Юганова
Новий рік — новий автотранспорт

"ВК" у PDF