Знам’янський район
Суспільство

Навчилася сама — навчила й інших

Навчилася сама — навчила й інших
Пройшовши влітку навчання в «Школі успіху» («Klitschko Foundation»), всередині жовтня знам’янчанка Марія Жукова організувала і провела локальну «Школу успіху» у рідному місті.
Проект — мотиваційний тренінг — відбувався два дні, протягом яких кожен підліток 13-17 років міг долучитися до великої родини лшушників, як по-діловому називають учасників локальних «Шкіл успіху». Протягом навчання 30 школярів із різних мікрорайонів Знам’янки, а ще з Кропивницького знайомилися з дивовижними спікерами, зокрема Діаною Мухою, яка розповіла про те, як її хвороба стали її подарунком; Марія Жукова говорила про ораторське мистецтво і можливості для підлітків за межами України і в самій країні; Марина Логінова порушила
тему екологічної небезпеки і дала поради, як можна допомогти планеті вже зараз; Дар’я Печонкіна вчила ставити цілі і їх досягати; Сергій Немічев поділився секретом свого успіху»; Оксана Войчишина розклала по поличках жанри журналістики. Крім професійних лекцій учасники також брали участь в тімбілдінгу — вчилися будувати команду, танцювали танець шушників (учасників «Школи успіху») — «Тунак» і знаходили нових друзів. Пізнавальний проект підтримали партнери і спонсори.

Свої позитивні відгуки учасники проекту висловили Марії Жуковій і одразу після завершення неформального навчання, і згодом у соцмережах, що не могло не порадувати юну організаторку.

Тетяна Юганова

"ВК" у PDF