Знам’янський район
Суспільство

У Богданівці відкрили меморіальну дошку на честь загиблого в зоні АТО Олександра Каплуна

У Богданівці відкрили меморіальну дошку на честь загиблого в зоні АТО Олександра Каплуна
Днями на території ОНЗ «Богданівська ЗШ ім. І.Г.Ткаченка», що на Знам’янщині, відбулися урочистості з нагоди відкриття меморіальної дошки на честь загиблого в зоні АТО Олександра Каплуна.
Три роки минуло з дня загибелі колишнього співробітника, працівника Чорноліського лісгоспу і просто гарної людини. Тож, за ініціативи та сприяння лісівників Чорноліського лісгоспу була виготовлена меморіальна дошка. Як повідомив директор лісгоспу Олександр Зуєв, узгодивши всі дозволи з органами виконавчої влади, місцевого самоврядування, відділом освіти молоді та спорту райдержадміністрації, вирішили встановити її на школі, в якій навчався Олександр Каплун.

У заході взяли участь начальниця управління лісового та мисливського господарства Кіровоградської області Наталія Ревенко, директор ДП «Чорноліський лісгосп» Олександр Зуєв, Богданівський сільський голова Анатолій Іващук, педагогічний та учнівський колективи навчального закладу на чолі з директором школи Сергієм Бойчуком, громадськість села.

На заході була присутня і мама загиблого воїна Валентина Захарівна Каплун, якій було надано почесне право разом з ученицею шкільного лісництва Євгенією Довженко відкрити пам’ятний знак — меморіальну дошку мужньому воїну АТО. Згадали шкільні роки Олександра та вшанували пам’ять про нього хвилиною мовчання. Валентина Захарівна подякувала усім небайдужим до її горя за увагу та допомогу, що не залишають на самоті, переймаються її проблемами та сприяють їх вирішенню.

Вісімнадцять років Олександр працював спочатку охоронцем, а потім верстатником деревообробних верстатів у цеху переробки деревини Чорноліського лісгоспу. 9 липня 2015 року був мобілізований до Збройних сил України, проходив війську службу в зоні проведення АТО, під Маріуполем. На плечах воїна-земляка лежала велика відповідальність — захищати Батьківщину, рідний край, своїх дітей. Але життя героя обірвалося на 39-му році життя, під час артилерійського обстрілу смт Сартана під Маріуполем. За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Лісівники пам’ятають про свого колегу та роблять усе можливе, щоб світла пам’ять про нього залишилася у майбутніх поколінь навіки. Тож ще навесні посадили молоде деревце — дуб червоний. Це живий пам’ятник, який берегтиме гарні спогади про нашого земляка, мужнього
воїна Олександра Каплуна.

Катерина Матко

"ВК" у PDF