Новгородківський район
Суспільство

Моє прекрасне село — таке одне на цілий світ!

Моє прекрасне село — таке одне на цілий світ!
Доброю й світлою подією для всієї великої сільської родини став День села, який по сімейному тепло і затишно відбувся цими вихідними у Куцівці, що на Новгородківщині. Цього року селу виповнилося 155 років, і святкування Дня села відбулося вперше.
На такі свята завжди запрошують найшанованіших, найближчих і найрідніших людей. Тож святкувати день народження Куцівки поспішали всі, хто тут з’явився на світ і живе все життя і ті, хто з різних причин подався в інші міста та села, але до цього часу відчуває своє коріння. У малих селах такі свята проходять душевно й щиро, адже люди добре знають один одного, вітаються при зустрічі та допомагають один одному за потреби. Складно знайти свято веселіше за День села. До нього ретельно готуються: хтось братиме участь у конкурсах, виступатиме разом з художньою самодіяльністю, когось з нагоди свята відзначатимуть грамотами. Для представників старшого покоління це чудова нагода відпочити та поспілкуватися, а дітям — гарно погратися і повеселитися на батутах та атракціонах. Саме на День Незалежності України на сільському стадіоні, незважаючи на нестерпну жару, зібралися майже всі жителі села. Привітати місцевих жителів приїхали гості — керівництво району, представники громад сіл-сусідів: Білозерного, Просторого, Великої Чечеліївки та Верблюжки.
Місцеві майстрині декоративно-ужиткового мистецтва демонстрували свої роботи, а сільські господині частували всіх смаколиками.
Присутні мали змогу переглянути виставку ретро-автомобілів та мотоциклів, яку організували Юрій Степанко і Василь Гаращенко. Підтримали сільських автолюбителів і родина Репешків, які приїхали з Новгородки на старому «Запорожці».

Розпочали урочистий захід ведучі Валентина Ящук та Віра Письменна з короткого екскурсу в історію села. У виконанні вокального колективу «Вербиченька» Білозернівського сільського Будинку культури прозвучала величальна пісня. До вітального слова запросили голову Новгородківської районної ради Олександра Горбенка та заступника голови Новгородківської районної державної адміністрації Тетяну Акусок. Вони подякували жителям громади за працю, за любов та вірність рідному селу, яке живе завдяки їм — працьовитим і добрим душею людям, побажали миру, добра і взаємної поваги один до одного. За багаторічну сумлінну працю і вагомий внесок у розвиток територіальної громади спільними подяками райдержадміністрації та районної ради і пам’ятними сувенірами нагороджено ветеранів праці Людмилу Григорівну Широкову і Олексія Івановича Іщенка та колектив Куцівської сільської ради. Гарними щирими словами вітання та побажань здоров’я, щастя, успіхів у всіх справах, добробуту в оселях, віри в завтрашній день вітали жителів Куцівки працівники Великочечеліївського сільського клубу та хоровий колектив «Дивограй» Верблюзької громади. Вони подарували сусідам коровай, подарунки, веселі українські пісні та гумор. Свої вміння виразно декламувати вірші про рідне село, рідний край продемонстрували вихованці Куцівського дитячого садка «Сонечко» та учні Білозернівського навчального закладу.

З Днем села щиро привітала односельців сільський голова Наталія Лаліменко. Вона подякувала його жителям за небайдужість до проблем громади та активну участь у житті села і побажала селу — розквіту, міцного здоров’я та добробуту — громаді. За громадську активність, благодійну та волонтерську діяльність медаль «За відродження України» вручено жителям Куцівки Петру Брезинському та Каріні Масловій, а нагрудний знак «Ветеран війни — учасник бойових дій» — Олександру Маковію.

За дбайливе ставлення, турботу й вагомий внесок у розвиток територіальної громади подяки Куцівської сільської ради отримали колективи підприємств: ТОВ «АТ Каргілл» філія Куцівський елеватор», ПП «Грант», ТОВ «Куцівське зернозберіальне підприємство», ТОВ «Інагротех – Трейд». Подяки вручено небайдужим підприємцям та активним жителям Куцівки — Ірині Кобилянській, Миколі Лисаку, Оксані Васенко, Віктору Чубенку, Василю Гажалі, Оксані Школовій, Ларисі Подлєсній, Володимиру Дубязі, Тетяні Брезинській, Вірі Гаращенко, Вікторії Кітченко, Ірині Оліфер, Ніні Кравченко, Вірі Письменній, Аллі Медяник, Лідії Бережній, Валентині Башак, Валентині Ящук, Юрію Степанку, Михайлу Брезинському, Геннадію Огоренку.

Того дня були й нагородження у різних номінаціях. Нагороду й цінний подарунок отримала найстарша жителька села — Людмила
Григорівна Широкова
та найменший житель Куцівки — Артем Шевчук. Щедрими оплесками вітали односельці родину Олексія Івановича та Віри Іванівни Іщенків, які у мирі й щасті прожили 50 років; родини Олега та Світлани Школів, Віктора та Олени Шевчуків, які щасливо живуть разом 25 років. Вітання приймала також найстарша ювілярка — Марія Макарівна Будько та наймолодша сімейна пара— Антон і Ліза Вєтрови. У номінації «Кращий двір» визнано подвір’я родин Миколи та Галини Сидорових, Володимира та Лариси Лісових. Вшановували на святі й багатодітні родини Валерія та Вікторії Кітченків, Сергія та Олени Гришків.

Після урочистостей та концерту свято продовжилося спільним застіллям, під час якого гості свята куштували традиційні українські страви, які готували та вправно подавали всім охочим сільські активісти — Михайло та Петро Брезинські (рибна юшка та каша), Валентина Мисько, Лариса Мєднікова, Світлана Шимкова (вареники). А потім для молоді була святкова дискотека. Громада села щиро дякувала організаторам дійства, бо саме такі свята додають усім людям оптимізму і віри в краще майбутнє. Хай у кожній сільській оселі Куцівки звучать щасливі дитячі голосочки, його мешканці будуть здорові й заможні, а село процвітає під мирним українським небом.

Ольга Лісова
Моє прекрасне село — таке одне на цілий світ!
Моє прекрасне село — таке одне на цілий світ!
Моє прекрасне село — таке одне на цілий світ!
Моє прекрасне село — таке одне на цілий світ!
Моє прекрасне село — таке одне на цілий світ!
Моє прекрасне село — таке одне на цілий світ!
Моє прекрасне село — таке одне на цілий світ!
Моє прекрасне село — таке одне на цілий світ!
Моє прекрасне село — таке одне на цілий світ!

"ВК" у PDF