---
Суспільство

Знам’янщина відзначила 28-у річницю Незалежності України

Знам’янщина відзначила 28-у річницю Незалежності України
День незалежності України – це найбільше національне свято. Уперше за тисячолітню історію, на карті світу постала держава під назвою „Україна”. Незалежність є найціннішим скарбом, найвищим досягненням і найвагомішим надбанням, здобутим поколіннями українців. Святкові заходи до Дня Незалежності у Знам’янці відбулися у міському парку відпочинку.
Під час урочистостей від імені міського голови С.І.Філіпенка, міської ради та виконавчого комітету з вітальним словом до присутніх звернулася перший заступник міського голови Загородня Валентина Григорівна, яка зазначила: «28 років тому наша молода країна почала самостійно будувати своє майбутнє. За цей короткий в історії шлях є вагомі здобутки, але попереду ще чимало важливих цілей і завдань, яких необхідно досягнути задля розбудови держави. Завдяки патріотизму та любові до України, свого народу ми зможемо подолати усі негаразди.

У це довгоочікуване свято ми знову й знову перегортаємо сторінки книги нелегкої української історії. Цього дня ми вшановуємо героїв нації усіх часів і в першу чергу сьогоднішніх захисників суверенності, самобутності нашої держави. Нехай це свято додасть вам наснаги і творчих здобутків! Від щирого серця зичу міцного здоров’я, благополуччя, добра і щастя, священного довгоочікуваного миру на рідній землі. Нехай кожен ваш день буде переповнений радощами, теплом, а добрі справи примножать славу рідної землі!».

У рамках святкування 28-ї річниці Незалежності України у міському парку відпочинку для малечі працювали дитячі атракціони, проводились ігрові, концертні, розважальні програми. Проходила виставка продажу різних сортів винограду. Знам’янчани із захопленням оглядали цю виставку. Дітей міста та дорослих зацікавили майстер - класи прикладного мистецтва.

У самому серці міського парку відпочинку була розміщена виставка асоціації народних умільців та самодіяльних художників МПК «Промінь експозиція «Епізоди боротьби за Україну», спогади громадських діячів м.Знам’янка, виставка фото і документальних матеріалів міського краєзнавчого музею.

Також, громада міста змогла переглянути книжковий вернісаж "Любіть Україну, як сонце", майстер - клас «Я люблю Україну", роботи майстрів декоративно-прикладного мистецтва та художньої майстерності. Усі охочі мали змогу придбати сувенір ручної роботи та взяти участь у майстер-класах місцевих умільців.

На виставці-продажу майстри представили декоративно-прикладне мистецтво: вишиванки, вироби з бісеру , картини, та інші. Концертна програма за участю солістів та танцювальних колективів міського Палацу культури , музичної школи додали святу урочистості та піднесеного настрою. Адже з піснею ми відчуваємо красу життя. Пісня криє у собі силу уяви та багатство щирих переживань, стає джерелом натхнення. Вона проходить крізь довгі століття, щоб сьогодні причаровувати переливами дорогоцінних самоцвітів.

Подарунком на День незалежності України для Знам’янчан став концерт за участю народного аматорського ансамблю української пісні і танцю «Барвінок» (міський Палац культури) керівник – Заслужений працівник культури України – Є. Мельниченко.

З обіду до самого вечора парк відпочинку майорів різнобарвними, різноманітними витворами мистецтв знам’янських самодіяльних майстрів.

Колектив Центру дитячої та юнацької творчості із задоволенням долучився до святкової програми, а саме: цікаві тематичні майстер - класи прикладного мистецтва, які провели педагоги:Н.Філоненко, Ю.Випиналюк, Н.Любінська, Т.Акамінко. Дітлахи разом з батьками із задоволенням робили різні вироби з різнокольорового паперу, фетру, стрічок та бісеру. Вироби вийшли цікаві та різнокольорові.

Приємним дарунком для всіх знам’янчан стала виставка декоративно - прикладного мистецтва вихованців закладу. На виставці були представлені роботи таких гуртків, як «Малюнок, графіка, живопис» (керівник С. Цатурян), «Бісероплетіння» (керівник Т.Акіменко), «Незвичайне поряд» (керівник С.Кондратьєва), «Іграшка- сувенір» (керівник Н.Любінська), «Паперопластика» (керівник Н.Філоненко). Вироби та малюнки на різну тематику з різних матеріалів, тут були дерева з бісеру, м’які іграшки з пара лону, картини з природних матеріалів, вишиті листівки - подарунки, малюнки написані аквареллю та маслом.

Біля Центру дитячої та юнацької творчості о 10 годині працював салон «Аквагрим для дітей». Майстрами – художниками були працівники ЦДЮТ Т.Чернобривець та А.Іващенко. Вже через годину на обличчях та руках дітей з’явились яскраві малюнки і їх розмаїттю не було меж: яскраві квіти і метелики, символіка міста і країни. Конкурс малюнок на асфальті провела заступник директора з НВР Н.Горбатенко. Багато незабутніх вражень по собі залишила розважально - ігрова програма, яку підготувала та провела культорганізатор закладу С.Литвинець.

Закінчилося свято незалежності яскравим виступом, відомого в місті, улюбленого знам’янчанами вокально-інструментального ансамблю «Ретро» кер. М. Золотарьов (міський Палац культури) та розважальною програмою «Гарний настрій» з гуморесками, конкурсами, танцями.

Зворушливо було бачити, що глядачі, від малого до велика, які прийшли цього дня відзначити головне свято країни, були одягнені в українські вишиванки. Відчувалось справжнє, трепетне ставлення до українських традицій нашої незалежної України.

Знам'янська міська рада
Знам’янщина відзначила 28-у річницю Незалежності України
Знам’янщина відзначила 28-у річницю Незалежності України

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF