---
Суспільство

Традиційний молебень біля стін монастиря

Традиційний молебень біля стін монастиря
7 липня, на релігійне свято Різдва Іоанна Предтечі, в селі Великій Чечеліївці Новгородківського району біля руїн колишнього
жіночого монастиря відбулися молебень за його монахинями, вбитими у 30-х роках ХХ століття, та освячення залишків його стін за участю настоятеля Свято-Троїцького храму Михайла Іваника та священнослужителів Компаніївського та Новгородківського районів.
Благочинний Компаніївсько-Новгородківського округу Євгеній Гуменюк вручив сільській бібліотеці книгу «Чечелівський монастир
в документах і спогадах», яку підготував колектив авторів, очолюваний відомим істориком Анатолієм Васильовичем Пивоваром. У виданні представлені наявні архівні документи з історії заснування Чечелівського жіночого монастиря Херсонської єпархії, його становлення, закриття та подальших подій довкола монастирського храму до моменту його зруйнування на початку 1930-х років, а також відповідні спогади та відомості про село Велику Чечеліївку, де на рубежі ХІХ-ХХ ст. постав монастир. У даному науковому виданні крім архівних матеріалів подано і цінні спогади односельців та старожилів Великої Чечеліївки.

Жителі села висловлюють щиру подяку всім, хто причетний до видання цієї історичної книги. Книгу можна придбати всім охочим під час її презентації, яка відбудеться в День села — 17 серпня.
Традиційний молебень біля стін монастиря

"ВК" у PDF