---
Суспільство

Конституція України із глибини віків до сьогодення

Конституція України із глибини віків до сьогодення
27 червня наша країна відзначає День Конституції. Саме 23 років тому в Україні було прийнято Основний Закон держави. Цей акт закріпив незалежність українського народу, зробив його справжнім володарем суверенітету. Щоб ознайомити запрошених з історичними передумовами прийняття Основного Закону України, прослідкувати шлях, пройдений нашою державою від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції України, бібліотекар сільської бібліотеки Любов Журба та директор народного музею історії села Розумівки Анна Зубко на передодні свята провели політичну дискусію «Живи та міцній, наша юна Державо».
Захід розпочався з гімну України. На захід були запрошені: сільський голова Микола Христенко, секретар сільської ради Валентина Коваленко, працівники дитячого садочку Марія Горобець, Тетяна Шевченко, директор комунального підприємства Олексій Задорожній. Ведучі розповіли про прийняття першої Конституції, яка була прийнята в 1710 році, про 347-му річниця з дня народження українського гетьмана Пилипа Орлика. Захід був розрахований як для дорослої категорії так і для малечі, адже головний закон країни зовсім скоро стане у пригоді сьогоднішнім дітям бо час не стоїть на місці і сьогоднішня дітвора підросте і стане громадянами України і головний закон країни буде супроводжувати їх все життя і навіть можливо вони будуть сприяти змінам у конституції.

Запрошенні ознайомилися з виставкою «Конституція паспорт держави», яка була створена в фойє сільського будинку культури, в читальному залі сільської бібліотеки була розгорнута книжкова виставка - перегляд «Оберіг нашої державності» на якій була запропонована правознавча, історично - довідкова література.

Любов Журба
Конституція України із глибини віків до сьогодення
Конституція України із глибини віків до сьогодення

"ВК" у PDF