Новгородківський район
Суспільство

Пісня – невичерпне джерело!

Пісня – невичерпне джерело!
Народні пісні та обрядові дійства у виконанні фольклорних ансамблів та гуртів звучали у програмі на обласному святі фольклору «Невичерпні джерела» 8 червня, яке проходило у Компаніївській селищній об’єднаній територіальній громаді. Новгородківщину на святі представляв народний аматорський фольклорний ансамбль «Чарівниці» Петрокорбівського сільського Будинку культури (керівниця Тетяна Гончаренко).
Розпочалося дійство з покладання квітів до монументу «Патріотам України». Потім святкова хода у супроводі військового оркестру рушила до центрального парку селища, де виступали кращі аматорські фольклорні колективи з усієї Кіровоградщини. Крім того, у парку розташувалося «Містечко майстрів», де кожен мав змогу поринути у світ традиційного та сучасного українського мистецтва, яке було представлене майстрами компаніївського краю. Завершальним акордом «Невичерпних джерел» став танцювальний флешмоб, на який запросили учасники народного аматорського фольклорного колективу «Ексампейя».

Творчість – це світ навколо нас, це краса, що оточує людину, хвилює і бентежить її душу, намагається запалити бажання до творення чогось нового. З 1981 року ця любов до вокального мистецтва живе, зберігається, відроджується і передається молодому поколінню учасницями народного аматорського фольклорного ансамблю «Чарівниці». За роки своєї роботи колектив плідно працював, аже вже 32 роки він підтверджує звання «народний», яке було присвоєно 14 грудня 1987 року.

Свою майстерність артистки передають юним послідовникам, учасникам дитячого колективу «Криниченька – Чарівниченька», які цього року разом з учасницями народного ансамблю своїм виступом підтвердили звання «народний» на обласному святі фольклору, отримали атестаційне свідоцтво, диплом та цінні подарунки.

38-й рік колектив творить, відроджує і передає свій пісенний багаж людям, бо гаслом їхнього життя є вислів «Доки живе наша пісня – доти живе і народ».

Ольга ЛІСОВА

"ВК" у PDF