---
Суспільство

«Барви рідної землі» чекають на юних танцівників

«Барви рідної землі» чекають на юних танцівників
Світловодськ готується до Дня міста, яке відзначатимуть 2 червня. Традиційним для цього свята є дитячо-юнацький регіональний фестиваль "Барви рідної землі", який цього року відбудеться вдев’яте. Учетверте — під патронатом народного депутата України Олеся Довгого. Як готуються до участі в конкурсі окремі творчі колективи Світловодська та селища Власівки міста Світловодська, ми розпитали у їхніх керівниць.
Дитячий зразковий хореографічний колектив "Світоч" та його керівниця Алла Педько (смт Власівка) є неодноразовими учасниками світловодського танцювального фестивалю, адже власівчани люблять підкорювати сцени. От і нині, втім як і завжди, вони мають насичений конкурсний графік: щомісяця новий конкурс. Так, у березні на ІІ Всеукраїнському фестивалі-конкурсі хореографічного мистецтва Dance Time у Кременчуці Полтавської області посіли І місце. У квітні вибороли І місце на обласному конкурсі "Весняні ритми" у Кропивницькому. Паралельно з підготовкою до конкурсів "Світоч" готував концертні програми до 9 Травня, Дня матері, тепер готується до Дня захисту дітей. Власівчани готуються і до "Барв", утім таке значне навантаження може вплинути на якість виступів, а пропонувати своїм глядачам не 100% сильний виступ не у правилах "Світоча", тож на момент розмови заявка на участь у "Барвах" ще не була подана.

Хореографічний ансамбль "Тандем" під керівництвом Ніни Макогон (м.Світловодськ) дарує своїм глядачам сучасну хореографію. — Представляти рідне місто — це завжди задоволення! — говорить Ніна Макогон.

У "Барвах" цього року братимемо участь уп’яте. Під час виступів на цьому конкурсі посідали як перші, так і другі місця, в залежності від того, наскільки добре діти себе показували. Тримаємо форму: протягом цього навчального року ми двічі були на конкурсах — на міжнародному фестивалі-конкурсі мистецтв у Полтаві "Фабрика талантів" у листопаді, де стали срібними і бронзовими призерами, та у Кременчуці на Dance Time у березні, де стали першими. Минулими вихідними на "Калиновому співі" у Кропивницькому ми та ще два світловодські хореографічні колективи — "Вогник" і "Веселка" робили яскраве масове відкриття. На розсуд журі "Барв" цього року плануємо представити п’ять постановок, і зараз працюємо над відточуванням техніки.

Дитячий колектив східного танцю "Жасмін" під керівництвом Оксани Мамонтової-Недзельської (м.Світловодськ) танцюватиме на цьогорічній конкурсній сцені "Барв" ушосте.
Дуже приємно, що організатори ніколи не залишають учасників без уваги: завжди отримуємо подарунок на колектив, що дуже подобається дітям — вони з нетерпінням чекають нагородження: "Що нам подарували?" — коментує Оксана Мамонтова-Недзельська.Слід відзначити, що рік від року фестиваль розширює свої кордони і охоплює все більше колективів. Це дозволяє не лише себе показати, а й подивитися на рівень та новинки інших учасників. Хоча конкурс відбувається протягом дня, але для дітей передбачені розваги: коли турнір відбувається у парку, танцівники встигають погуляти, покататися на атракціонах, а перед початком конкурсу, коли колективи з’їжджаються, завжди працюють аніматори, так що тим, хто приїхав раніше, не доводиться нудитися. На початку травня ми посіли перші місця у трьох категоріях на фестивалі східного танцю "ORIENTAL SHINE 2019" у Кременчуці. На "Барвах" представлятимемо лише один танець, оскільки наш колектив східного танцю на цьому конкурсі є певним "неформатом" і не проходить по більшості номінацій. Але хоча ми й "неформатні", але ніколи не відмовляємося від можливості привітати Світловодськ з Днем міста своєю творчістю. До речі, танець на цьому конкурсі танцюватимемо з новим реквізитом, у придбанні якого коштами на рівні з батьками нам допоміг нардеп Олесь Довгий. Як бачите, ці світловодські колективи готуються до "Барв рідної землі". А ви?

Тетяна Юганова

"ВК" у PDF