---
Суспільство

Вечір пам’яті Володимира Орленка

Вечір пам’яті Володимира Орленка
23 квітня в Новгородківському районному Будинку культури організували та провели вечір пам’яті на честь талановитого творчого земляка — Володимира Митрофановича Орленка, який пішов з життя 25 грудня 2011 року.
У залі зібралися рідні, друзі, всі, хто знав, з ким працював Володимир Митрофанович, всі хто любить його творчість.

Володимир Митрофанович Орленко був взірцем людської гідності і порядності, він завжди турбувався про своїх дружину, дітей та онуків. Маючи гарний голос і письменницький талант, брав активну участь в громадському житті селища, був солістом народного аматорського хорового колективу «Ветеран» та ансамблю «Осокори», писав чудові гуморески. Майже на кожне заняття приносив свій письменницький витвір, щоб порадувати учасників новою гуморескою або віршем. Кожному учаснику колективу на день народження Володимир Митрофанович приносив поздоровлення з описом всього життєвого шляху та сімейної історії.

Під час заходу присутні згадували про найбільш важливі події із життєво-творчої біографії Володимира Митрофановича. Так, у 1974 році чоловік з родиною переїхав у Новгородку. Працював кореспондентом у районній газеті, контролером в автобусному парку. 13 років працював на комбікормовому заводі: спочатку змінним майстром, тоді завідуючим виробництва, потім завідуючим лабораторії. З 1985 року працював землевпорядником селищної ради. З 1996 року Володимир Митрофанович - активний учасник драматичного колективу районного Будинку культури. За цей час було здійснено постановки таких п’єс як «Черевички», «Фараони», «Безталанна», «Невісточка». У 1977 році він був нагороджений дипломом за кращу виконану роль серед аматорів області (Таран у п’єсі «Фараони»). А також він був активним учасником народного аматорського хорового колективу «Ветеран».

Зі словами-спогадами до присутніх звернулися завідувачка сектору культури, туризму та культурної спадщини райдержадміністрації Лілія Бойко, сини Володимира Митрофановича Микола та Іван, сусіди Іван Орел, Михайло Довженко.

Під час заходу у виконанні народного аматорського хорового колективу «Ветеран» Новгородківського районного Будинку культури звучали пісні та написані Володимиром Митрофановичем вірші і гуморески.

Наталія Бойко
Вечір пам’яті Володимира Орленка
Вечір пам’яті Володимира Орленка
Вечір пам’яті Володимира Орленка
Вечір пам’яті Володимира Орленка
Вечір пам’яті Володимира Орленка
Вечір пам’яті Володимира Орленка

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF