Олександрівський район
Суспільство

Холодноярські стежки

Холодноярські стежки
15 квітня у селі Розумівці Олександрівського району відбувся захід з нагоди 100-річчя всенародного повстання, яке розпочалося у квітні 1919 року в Холодному Яру.
Урочистості відкрив український громадський діяч, письменник, краєзнавець, дослідник історії Визвольної боротьби українського народу першої половини XX століття, член Національних спілок журналістів та письменників України, академік Академії наук вищої освіти України, президент історичного клубу «Холодний Яр» Роман Коваль. Відбулося вшанування героїв біля братської могили козаків Чорного Ворона та покладання квітів до пам’ятника Юрію Горлісу-Горському. Під час заходу на честь отамана Чорного Ворона та його побратимів прозвучала пісня «Роковини» на слова Подільського отамана Ананія Волинця, написана у 1923 році на п’яті роковини Української революції; музику до слів написав бандурист Тарас Силенко у 2007 році. Поминальну панахиду провів священик української православної церкви з Чигрина Василь Циріль. На всеукраїнському вшануванні були присутні почесні гості, серед яких: командир окремої добровольчої чоти «Карпатська Січ» Олег Куцин, бійці 93-ї ОМБр Павло Павлюк та Сергій Щербина.

З нагоди вшанування пам’яті отамана Чорного Ворона та його побратимів виступив Розумівський сільський голова Микола Христенко, який запросив усіх, кому не байдужа українська історія, на зібрання з нагоди 100-річчя Української революції 1917-1921 років та Дня матері, яке відбудеться 11 травня на території Розумівської громади.

Любов Журба
Холодноярські стежки
Холодноярські стежки

"ВК" у PDF