---
Суспільство

З Новим роком, Кіровоградщино!

З Новим роком, Кіровоградщино!
Зимові свята у розпалі. Пропонуємо вам калейдоскоп подій, які відбулися на Кіровоградщині до дня Святого Миколая та Нового року.
В Олександрівському районі провели цілу низку заходів до Нового року. Якщо в попередні роки 31 грудня біля головної ялинки в Олександрівці проводили новорічну програму, то цього року районна влада вирішила замість виступу аматорів подарувати жителям селища концерт артистів Кіровоградської обласної філармонії. 28 грудня олександрівців у приміщенні районного Будинку культури вітали лауреат міжнародних конкурсів, ансамбль народної та сучасної музики «Єлисавет-ретро» під керівництвом Олени Фурманової, солісти обласної філармонії. Чимало було роботи у передноворічні дні й у творчих працівників Олександрівського районного Будинку культури. Вони провели для дітей 16 новорічних ранків. Програма виступу культпрацівників включала новорічну казку та ігрову програму. Цікаві новорічні заходи відбулися у загальноосвітніх школах, сільських і міських Будинках культури, клубах, бібліотеках району, у дитячій музичній школі та районному краєзнавчому музеї.

Так, у Розумівському дошкільному навчальному закладі «Сонечко» діти зустрілися з Дідом Морозом і Снігуронькою, яким розповідали вірші, співали гарні пісні, грали з ними в ігри. Батьки та гості були у захваті: гучно аплодували маленьким артистам. Дорослих і дітей з прийдешніми Новим роком та Різдвом Христовим привітав сільський голова Микола Христенко. Напередодні канікул у Розумівській філії КЗ «Олександрівське НВО №2» відбувся Новорічний ранок для учнів початкової школи, який організували працівники культури. До дітей завітала чарівна Новорічна Казка з Дідом Морозом та Бабою Ягою, подарунками, та, звичайно ж, веселим хороводом навколо красуні-ялинки. 29 грудня у Розумівському сільському Будинку культури відбувся новорічний вечір для жителів села і його гостей, після закінчення якого розпочалася святкова дискотека.

Михайлівська сільська бібліотека (Олександрівський район) разом з читачами — юними талантами села провела бібліовогник «Михалівка має талант». Діти привітали запрошених батьків та гостей веселими побажаннями, піснями про Новий рік і зиму та веселими новорічними сценками. А потім усі разом танцювали під пісню Кузьми Скрябіна «З Новим роком і Рождеством».

19 грудня, у день Святого Миколая, у Соснівській філії КЗ «Красносільське НВО» Олександрівського району відбулася довгоочікувана ярмарка. Радощам учнів не було меж: величезна кількість смаколиків (різні тістечка, торти, пироги, кекси, рогалики, печиво…), напої, желе, попкорн, вироби своїми руками, календарики й магніти, скриньки для прикрас і самі прикраси — чого лише тут не було. Результатом ярмарки стала зібрана 1 тисяча 591 гривня. На засіданні шкільного парламенту учні вирішили на виручені кошти придбати кулер. До цієї акції приєдналися і колишні випускники школи та небайдужі: Людмила Кравченко, Надія Скляревська (Даниляк), Микола Марфула, Лариса та Юрій Лебеді, Володимир Зеленський, Сергій Рябко, Аліна Орлик. Тож завдяки спільним зусиллям сума склала 2 тисячі 391 гривню — і кулер для соснівських учнів вже придбано.

16 грудня у Світловодському міському Палаці культури відкрили резиденцію Святого Миколая. Малечу святковою програмою розважав народний музичний аматорський театр ляльок «Дивосвіт» (керівниця Марина Салабутіна). Колектив міського Палацу культури на чолі з директоркою Ларисою Ляшенко подбав про безліч розваг для малечі. Вишикувалася черга у резиденцію до Святого Миколая: діти писали лист з побажаннями та віддавали особисто в руки чарівному дідусеві. Закінчилося святкування срібною дискотекою з новорічною мішурою. Меценатами свята стали піцерія «Челентано», біль-бар «Спарта», магазин «Глобус», кав’ярня «Coffe time».

У день Святого Миколая не у кожної багатодітної родини є можливість порадувати свою малечу подарунками. Але щоб не позбавити дітей віри у прекрасне, мати Ольга Русак із села Вільного Світловодського району звернулася до народного депутата України Олеся Довгого за допомогою придбати подарунки. 19 грудня помічник-консультант нардепа Анна Трубаченко з пакунками іграшок відправилася до Вільного, аби Іванко (7 років), Катя (5 років) та найменша Каріна (3 роки) отримали подарунки від Святого Миколая, як і всі інші діти країни.

У селищі Власівці міста Світловодська Новий рік зустріли біля ялинки діти, молодь і дорослі. Під вигуки: «З Новим роком!» небо над селищним Будинком культури розфарбували салютом, кошти на який запропонував зібрати громаді активний мешканець селища Ігор Скороход.

21 грудня у Новгородці відбувся традиційний різдвяний ярмарок. Гості ярмарку купували вироби ручної роботи, прикраси, цікаві сувеніри. Цього року свої роботи представили майстрині селища Ірина Костянецька, Катерина Дорошко, Лариса Зоріна, Ольга Дигадюк, Ірина Вілівчук, Наталія Рагуля, Яна Дудчик, Наталія Третяк. Уже третій рік поспіль організатори радують відвідувачів приємними сюрпризами, різдвяною музикою, розіграшами призів та розважальними заходами. Родзинкою цьогорічного ярмарку стала святкова фотозона, де всі охочі могли зробити новорічне фото на згадку.

За доброю традицією напередодні Нового року працівники та аматори Новгородківського районного Будинку культури проводять виїзні новорічні ранки. Цього року зі святковою програмою артисти побували в дошкільних начальних закладах та школах сіл Тарасівки, Куцівки, Новгородківському НВК №2, Новгородківському НВК №3 та ПП ПА «МЮННТ». А з 22 по 25 грудня у Кропивницькому тривали новорічні культурно-мистецькі програми «Новорічні віншування» за участю кращих аматорських колективів області.

24 грудня до святкування долучилася і Новгородківщина. На сцені перед жителями та гостями міста виступили тріо «Маки» Новгородківського районного Будинку культури (керівник Оксана Гопак) та вокальний ансамбль «Вербиченька» Білозернівського сільського Будинку культури (керівник Ніна Єременко).

28 грудня в Онуфріївському селищному Будинку культури відбувся святковий новорічний концерт, в якому взяли участь «гості з далекого космосу». На концерті було багато дітей з райцентру, шкільними автобусами підвезли дітей пільгових категорій з сусідніх населених пунктів: Павлиша, Сметанівки та Попівки. Багатьом дорослим навіть не вистачило місця і довелося стояти. Після традиційних поздоровлень розпочалася концертна програма, а на завершення концерту Дід Мороз запросив дітей до фойє Будинку культури, де на них чекали солодкі подарунки від райдержадміністрації та районної ради.

У період зимових свят прекрасні подарунки — ордери на житло отримали діти-сироти Онуфріївщини — жителі Камбурліївської, Омельницької, Мар’ївської сільських рад та Павлиської селищної ради Ольга Зінченко, Олександр Репіло, Віра Кравченко, Анна Карпова та Олена Бондарчук. Ключі від квартир їм вручили голова райдержадміністрації Сергій Самородченко, депутат райради Віталій Береза, начальниця служби у справах дітей РДА Олена Залюбовська.

27 грудня у залі Знам’янської райради теж відбулося урочисте дарування ключів від квартири дитині-сироті із села Богданівки Юлії Белан. Приємну місію виконали голова райдержадміністрації Олександр Лукашов та голова райради Сергій Макаренко.
28 грудня у НВК «ЗШ №3-гімназія» у місті Знам’янці для першокласників провели новорічне шоу. Чемні Дід Мороз і Снігуронька, як завжди, боролися зі силами зла Баби Яги, яка зненацька вкрала свято, і довелося використовувати навіть сучасні гаджети та шукати антивірус, щоб повернути свято для усіх дітей.

3 січня у Знам’янському міському Палаці культури діти стали глядачами театралізованого дійства. Це перша вистава цього року, яка відкрила у Знам’янці цикл привітань з Різдвом. Співорганізаторами свята для дітей міста стала громадська організація «Нове покоління» (голова Сергій Немічев), які допомогли представникам благодійного фонду «Надія» (м. Кропивницький) приїхати з різдвяною виставою.

Свята тривають.
Веселого святкування!

Василь Білошапка, Любов Журба,
Анжела Поклад, Марина Марфула,
Альона Зозуля, Наталія Бойко,
Владислав Овчаренко,
Оксана Войчишина
З Новим роком, Кіровоградщино!
З Новим роком, Кіровоградщино!
З Новим роком, Кіровоградщино!
З Новим роком, Кіровоградщино!
З Новим роком, Кіровоградщино!
З Новим роком, Кіровоградщино!
З Новим роком, Кіровоградщино!
З Новим роком, Кіровоградщино!
З Новим роком, Кіровоградщино!
З Новим роком, Кіровоградщино!
З Новим роком, Кіровоградщино!
З Новим роком, Кіровоградщино!
З Новим роком, Кіровоградщино!
З Новим роком, Кіровоградщино!
З Новим роком, Кіровоградщино!
З Новим роком, Кіровоградщино!
З Новим роком, Кіровоградщино!

"ВК" у PDF