---
Суспільство

Година-реквієм до Дня пам’яті жертв Голодомору

Година-реквієм до Дня пам’яті жертв Голодомору
Нещодавно, а саме 23 листопада, напередодні Дня пам’яті жертв Голодомору 1932 – 33 років у Світловодській районній бібліотеці відбулася година-реквієм « Голод 33-го – біль душі і пам'ять серця» присвячена 85-ти роковинам вшанування тих страшних страждальницьких подій над українським народом замордованих геноцидом Голодомору. На захід були запрошені учні 6-Б класу школи №10 з класним керівником Гаврилюк Іриною Борисівною та бібліотекарем школи Тодоровою Світланою Миколаївною.
Тема голодомору займає значне місце в українській літературі XX, XXI століть. У ході заходу учні почули відомості і факти про загиблих і померлих голодною смертю земляків із сіл нашого Світловодського району. Діти переглянули інсталяційну виставку - пам’ять « Україна пам’ятає – світ визнає», де були розміщені твори художньої літератури українських письменників про часи голодомору та зачитані спогади з книги В.Бондаря «Голоси із 33-го» про Голодомор на Кіровоградщині. Також були представлені фото світлини пам’ятників жертвам Голодомору в Україні 1932-33 років, які знаходяться за кодоном. Один з них це перший у світі пам’ятник «Розірване кільце життя», що знаходиться у м. Едмонтон у Канаді.

В Україні пам’ятник який має назву «Пам'ятний знак жертвам Голодомору 1932—1933 років в Україні» розташований на Михайлівській площі в Києві. Це споруда у вигляді хреста і матері з дитиною на грудях фото плакат який займає центральне місце на виставці. Пам’ятні знаки жертвам голодомору також встановлені у нашому районі, а саме у Захарівці, Григорівці, Миронівці, у Великій Скельовій, Глинську.

При перегляді відео «Голодомор 33-го» ведучі запропонували школярам запалити свічки для вшанування пам’яті замордованих геноцидом голодомору та пом’янути усіх хвилиною скорботи. Під кінець заходу бібліотекарі роздали учням хліб, як символ життя.
Виховна година була проведена з метою патріотичного виховання та ознайомлення учнів з трагічним минулим нашого народу, навчити дітей бережно ставитися до історії своєї країни, дотримуватися традицій вшанування померлих і загиблих.

Світловодська районна бібліотека.
Година-реквієм до Дня пам’яті жертв Голодомору
Година-реквієм до Дня пам’яті жертв Голодомору

"ВК" у PDF