---
Суспільство

Професійно-методичне інформування правової культури у бібліотеці

Професійно-методичне інформування правової культури у бібліотеці
14 листопада на базі Світловодської районної бібліотеки для сільських бібліотекарів району відбувся семінар – практикум на тему «Формування правової культури та правового інформування користувачів в бібліотеках Світловодщини». У семінарі взяли участь бібліотечні фахівці з Федірок, Золотарівки, Микільська, Великої Скельової, Павлівки, Глинська, Миронівки та фахівець з клубу – бібліотеки села Вільного.
Відкриваючи семінар Юлія Похілова, директор бібліотеки надала рекомендації на впровадження інформаційно-просвітницьких заходів в бібліотеках району щодо подолання гендерно-стереотипного висвітлення інформації про жінок, підвищення рівня їх обізнаності щодо своїх прав і механізму їх реалізації.

На зустріч до бібліотекарів запросили начальника Світловодського відділу обслуговування громадян головного управління Пенсійного фонду України у Кіровоградській області Чабанюк Ганну Ігорівну. У свою чергу пані Ганна надала інформацію про трудовий страховий стаж, змістовно відповіла на питання присутніх, розповіла про зміни у пенсійному законодавстві та нововведення пенсійної реформи. Крім отриманих повідомлень щодо пенсійних нововведень, бібліотекарі району отримали роз’яснювальні буклети про отримання цифрового підпису, електронного пенсійного посвідчення, реєстрації на web-порталі ПФУ, анкети застрахованої особи щодо системи інформування Пенсійного фонду України та інші рекламні матеріали.

Після змістовного спілкування, бібліотекар з районної бібліотеки Тетяна Гуріна звернула увагу колег на фахові методичні рекомендації щодо планування на наступний рік, інформаційно – довідковий календар – порадник пам’ятних, літературних дат та свят. Вона презентувала своїм сільським колегам інноваційну виставку – ювілей «Літературне чаювання», підготовлену у вигляді паперових чашок з чаєм, фото світлинами і книгами письменників української та світової літератури ювілейні дні народження яких відбудуться у грудні.
З метою інформування батьків та самих школярів про небезпечні селфі, про дитячі фото в соцмережах, які так мило викладають матусі не замислюючись над тим, що наражають своїх чад на небезпеку в інтернет – просторі, працівниками районної бібліотеки були підготовлені тематичні інформаційні матеріали: «Правила безпечного селфі», «Дитячі фото в соцмережах : мило чи небезпечно?», «Безпечна робота дітей в Інтернеті», а також рекомендації Ради Європи про цифрову безпеку дітей за новою редакцією 2018 року. По завершенню семінару, з колегами провели ділову гру на предмет виявлення практичних знань інноваційних форм виставкової роботи у бібліотеці, та обмінялися досвідом між собою.

Світловодська районна бібліотека щиро дякує усім учасникам семінару за приємну зустріч. Бажаємо Вам успіхів у Вашій роботі і до наступних зустрічей на наших заходах!


Професійно-методичне інформування правової культури у бібліотеці

"ВК" у PDF