---
Суспільство

Протягом жовтня на Кіровоградщині вилучено 450 кг незаконної риби

Протягом жовтня на Кіровоградщині вилучено 450 кг незаконної риби
У період з 1 по 31 жовтня інспекторами Кіровоградрибоохорони спільно з представниками громадських організацій було викрито 77 порушень природоохоронного законодавства. Зокрема, складено 35 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП, 20 – за ч. 4 ст. 85 КУпАП та один – за ч. 1 ст. 88.1 КУпАП. Крім цього, оформлено 21 акт виявлення безхазяйного майна, згідно яких вилучено 290 кг риби та 36 сітних знарядь лову.
Під час проведення рибоохоронних рейдів було виявлено та вилучено заборонені знаряддя лову, в кількості 26 шт. А саме: сітні знаряддя лову - 21 шт. та колючі (драчі) - 5 шт. Загальна вага вилучених біоресурсів склала 450 кг. На порушників накладено штрафів в сумі 1 768 грн. Збитки, завдані рибній галузі, становлять 11 832 грн», - повідомили в Кіровоградрибоохороні.

До судів направлено 21 справу для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

Порушення було зафіксовано у Вільшанському, Гайворонському, Світловодському, Олександрівському, Онуфріївському, Олександрійському, М. Висківському, Петрівському, Новоархангельському та Новомиргородському районах Кіровоградської області.

Для прикладу, 12 жовтня в Новоархангельському районі, поблизу насосної станції, що на р. Синюха задокументовано факт порушення природоохоронного законодавства. Державний інспектор затримав чоловіка та жінку під час лову риби на човні за допомогою семи мисинових сіток. Довжина заборонених сітних знарядь лову склала 350 м. На момент затримання у громадян було виявлено 18 кг риби в такій кількості: окунь – 27 шт., плітка – 67 шт., синець – 1 шт. та карась – 9 шт. Завдано збитків рибному господарству на суму 6 392 грн.

Заборонені знаряддя лову та риба вилучені. Матеріали виявленого правопорушення надіслано в поліцію для вирішення питання про притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності.

17 жовтня на Кам'янському водосховищі, біля с. Деріївка Онуфріївського району Кіровоградської області зафіксовано порушення. Чоловік, використовуючи дві мисинові сітки, довжиною 140 метрів, займався незаконною риболовлею. При цьому, він добув 204 екз. риби (окунь та карась), загальною вагою 84 кг. Завдано збитків у розмірі 3 468 грн. Складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Заборонені знаряддя лову та риба вилучені. Матеріали справи направлено до Онуфріївського районного суду.

Закликаємо громадян дотримуватись встановлених правил рибальства. У разі виявлення порушень на водоймах чи ринках області – прохання оперативно повідомляти за номерами телефонної «гарячої лінії»: (0522) 22-77-42 або (098) 700-54-43.

"ВК" у PDF