---
Суспільство

Лісівники Онуфріївщини взяли участь у колегії Кіровоградського ОУЛМГ, на якому було підбито підсумки господарсько-фінансової діяльності лісогосподарських підприємств за перше півріччя.

Лісівники Онуфріївщини взяли участь у колегії Кіровоградського ОУЛМГ, на якому було підбито підсумки господарсько-фінансової діяльності лісогосподарських підприємств за перше півріччя.
Сьомого серпня в обласному управлінні лісового та мисливського господарства під головуванням начальника управління Наталії Ревенко відбулося засідання колегії, на якому було підбито підсумки господарсько-фінансової діяльності лісогосподарських підприємств за перше півріччя.
За словами першого заступника начальника управління Олега Середюка, державними лісогосподарськими підприємствами забезпечено належне виконання запланованих лісогосподарських заходів. Упродовж весняної лісокультурної кампанії на Кіровоградщині створено 339,4 га лісових культур, з них 138 га нових лісів. Здійснено комплекс протипожежних заходів.

Від усіх видів рубок підприємствами заготовлено 71,7 тис. куб. м ліквідної деревини. Реалізовано в круглому вигляді 70,4 тис. куб. м.

На деревообробних дільницях перероблено 5,6 тис. куб. м деревини та випущено товарної продукції на суму 24,6 млн. грн.

Обсяг реалізованої продукції зріс на 112 % порівняно з попереднім роком і становить 124,7 млн. грн.

На фінансування витрат на заходи з охорони праці було виділено 992 тис. грн. (або 1 162 грн. на одного працюючого).

Як зазначив Олег Середюк, упродовж звітного періоду не виникало заборгованості по заробітній платі перед працівниками. Середній рівень зарплати зріс до 13 001 грн. проти 11 604 грн. у 2017 році.

Надходження до бюджетів усіх рівнів та єдиного соціального внеску від лісогосподарських підприємств Кіровоградщини становили 55,1 млн. грн.

Колегія розглянула стан використання лісових ресурсів. Загальний вихід лісоматеріалів круглих від усіх видів рубок становив 23,5 %, техсировини – 72,6 %, дров паливних – 3,6 %. Загальний випуск продукції переробки з одного кубометра пущеної в переробку деревини становить 4 395 грн., що на 1 298 грн. більше, ніж торік.

Колегія розглянула стан ведення мисливського господарства користувачами мисливських господарств Кіровоградщини, зокрема п’ятьма держлісгоспами, 24 органiзацiями УТМР та ФСТ «Динамо». Частина мисливських угiдь площею 34 тис. га, розташованих на територiї Свiтловодського району, знаходяться пiд охороною Свiтловодського лiсового господарства.

Як доповів заступник начальника обласного управління Олександ Кваша, за сім мiсяцiв спецiалiзованими рейдовими бригадами проведено 611 рейдiв з охорони державного мисливського фонду та боротьби з браконьєрством, зафiксовано 13 випадкiв незаконного полювання. На порушників накладено штрафів у сумі 4 046 грн., усіх їх сплачено. Протягом 4-5 серпня, починаючи з відкриття сезону полювання 2018/19 рр., держлісохороною зафіксовано 9 випадків порушення правил полювання.

Про стан правової роботи у державних лісогосподарських підприємствах інформувала головний спеціаліст – юрисконсульт Тетяна Коваленко.

Перше місце у трудовому суперництві за шість місяців 2018 року посіло ДП «Чорноліський лісгосп», друге – ДП «Оникіївський лісгосп», на третьому – ДП «Олександрівський лісгосп». Останній результат і стимулюючий приз до перемоги – символічна черепаха – дістався ДП «Долинський лісгосп».

У підсумковому слові Наталія Ревенко підкреслила необхідність забезпечення посиленого контролю щодо запобігання лісовим пожежам та більш активної рейдової роботи з охорони державного мисливського фонду та по боротьбі з браконьєрством під час сезону полювання.

За матеріалами прес-служби Кіровоградського ОУЛМГ
Лісівники Онуфріївщини взяли участь у колегії Кіровоградського ОУЛМГ, на якому було підбито підсумки господарсько-фінансової діяльності лісогосподарських підприємств за перше півріччя.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF