Олександрівський район
Суспільство

Єврофест – 2018

Єврофест – 2018
19 травня у м. Кропивницькому відбувся захід, приурочений відзначенню Дня Європи – “Єврофест – 2018”. В цьому масштабному дійстві взяли участь 40 євроклубів – представників шкільних, позашкільних та студентських об’єднаннь Кіровоградської області. В рамках проведення єврофесту, який зазвичай проходить у форматі баркемпу, національні товариства та євроклуби презентують особливості історії, культури, традиційної кухні країн Європейського Союзу та мають змогу поспілкуватися й обмінятися досвідом.
У відкритті Єврофесту на центральній площі міста взяв участь зразковий хореографічний колектив “Калинонька” Олександрівського РЦДЮТ, вихованці якого продемонстрували свою майстерність, професіоналізм, гру на барабанах, а потім супроводили урочисту ходу учасників по вулиці Дворцовій до Ковалівського парку , де й розпочали концертну програму “Єврофесту – 2018”.

Ковалівський парк був перетворений на справжнє європейське містечко. Всі євроклуби мали можливість представити різні країни. Євроклуб “Євроленд” Олександрівського РЦДЮТ презентував в цьому році країну Данію та почастував традиційними стравами всіх бажаючих святкового дійства.

Вихованці “Євроленду”, керівник Інна Москаленко, взяли активну участь в Євроквесті, де здобули нагороди :

– Диплом за зайняте 1 місце в обласному конкурсі до Дня Європи в Україні “Єврофест – 2018” у номінації “Конкурс малюнків та плакатів “Європейське обличчя мого краю”, вихованці Альбіна Свердел та Дарина Фесун;

– Диплом за перемогу у обласному конкурсі до Дня Європи в Україні “Єврофест – 2018” у номінації “Конкурс – фотоквест “Європейські куточки у містах України”;

– Диплом за І місце у квесті “Глобальні цілі сталого розвитку”;

– Диплом за активну участь в у “Єврофесті – 2018”, вихованка Анна Бойко;

– Диплом за активну участь в у “Єврофесті – 2018”, вихованка Дарина Фесун;

– Диплом за активну участь в у “Єврофесті – 2018”, вихованка Анна Педань;

– Сертифікат за активну участь у “Єврофесті – 2018”, вихованка Дарина Фесун;

– Сертифікат за активну участь у “Єврофесті – 2018”, вихованка Анна Педань;

– Сертифікат за активну участь у “Єврофесті – 2018”, вихованка Анна Бойко;

– Диплом за активну участь у “Єврофесті – 2018” Євроклуб “Євроленд”.

Також, дипломом нагородили зразковий хореографічний колектив “Калинонька” Олександрівського районного центру дитячої та юнацької творчості, керівник Світлана Соколовська, за активну участь у “Єврофесті – 2018”, професіоналізм, вагомий внесок у розвиток європейських цінностей у Кіровоградській області та з нагоди відзначення дня Європи в Україні.

Тож, святкування Дня Європи в м. Кропивницькому стало гарною нагодою для молоді не лише поспілкуватися, добре розважитись, позмагатися, а й більше дізнатися про національні культури Європи, мирну співпрацю між народами, що ґрунтується на спільних інтересах і цінностях.
Єврофест – 2018

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF