Новгородківський район
Суспільство

Єдина родина в центрі України

Єдина родина в центрі України
Свято національних культур «Єдина родина в центрі України», яке ще називають «Єврофест» в Новгородківському районі чекали всі: і учні, і вчителі, і батьки, і керівництво району. І ось ця мить настала. 4 травня 2018 року захід відбувся на базі Новоандріївської філії КП «Новгородківський навчально-виховний комплекс ім. заслуженого вчителя України П.Ф. Козуля.
Не могли оминути таке грандіозне свято голова районної державної адміністрації Андрій Кочерга та начальник відділу освіти районної державної адміністрації Лідія Остапчук, які побажали школярам успіхів та перемоги в конкурсі. Голова райдержадміністрації привіз для учасників солодкі заохочувальні подарунки.

В конкурсі взяли участь 12 учнівських команд освітніх закладів району, які представили інформаційно-художню програму про країни Європи та світу. До програми виступу команд включені інформації, що сприяли формуванню у молоді власної позиції у суспільстві, толерантного ставлення та поваги до представників інших культур, розширенню знань про представлену країну її територіальний, культурний, економічний устрій та зв'язок з Україною, а також презентації національних костюмів, національних кухонь та національних ігор.

Всі учасники продемонстрували високий рівень підготовки, застосовували нестандартні підходи та різноманітні форми при викладанні підготовленого матеріалу. За допомогою сучасних методів проводили короткий екскурс по країнах, розповідали про історії створення Прапора, Гімну, Герба, національного костюму та національної страви. Учасники фестивалю-конкурсу продемонстрували навички хореографії та вокалу.

Цього року команди оцінювали їхні педагоги-тренери, яким було дуже важко визначити переможців, адже кожна команда заслуговувала на гідне визнання. Перемогу здобули: І місце – команда Петрокорбівської філії (країна – Україна); ІІ місце – команда Верблюзького НВК (країна – Естонія); ІІІ місце – команда Тарасівської філії (країна – Франція) та команда Вершино-Кам'янської філії (країна – Молдова).
Єдина родина в центрі України

"ВК" у PDF