Олександрівський район
Суспільство

Війні немає забуття

Війні немає забуття
Усе далі відходять у минуле грізні роки Другої світової війни, але не згасає пам’ять про тих, хто поклав на вівтар перемоги своє життя. Той, хто пережив цю війну, ніколи не зможе про неї забути! Вона назавжди залишиться в їх пам’яті і серці! І молоде покоління, яке народилося вже після тих подій, повинне завжди зберігати пам’ять про ту страшну війну.
У рік 73-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні Україна продовжує 8 та 9 травня нову традицію відзначення Дня пам’яті та примирення в європейському дусі. Напередодні цієї дати в читальному залі районної бібліотеки для дорослих розгорнута книжково-ілюстративна виставка “Вистояли і перемогли”. Для старшокласників НВК №2 проведено День пам’яті і надії «Подвиг безсмертний, пам’ять – нетлінна». Захід пройшов на одному диханні. Учні звернули увагу на те, якою саме ціною дісталась перемога та які наслідки залишила війна. Звучали теплі слова подяки всім, хто здобував свободу для України тоді і хто відстоює її сьогодні. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих. Присутні ознайомилися з викладкою літератури того періоду. Схвильовано звучав поетичний альбом «Слово з душі», де учасники заходу представили вірші українських поетів про часи Другої світової війни. Читалися поезії Л.Костенко, Б.Олійника, О.Гончара, О.Довгого, В.Симоненка.

Ми схиляємо голови перед ветеранами Другої світової, які захистили своїх дітей та онуків від ворога, врятували від голоду та розрухи у важкі післявоєнні часи. На біографіях таких людей зростають нові покоління. Їхній приклад безмежної відданості Україні, взаємодопомоги, готовності віддати останнє – важливий і сьогодні.
Війні немає забуття

"ВК" у PDF