Новгородківський район
Суспільство

Єврофест-2018

Єврофест-2018
Свято національних культур «Єдина родина в центрі України», яке ще називають «Єврофест» в Новгородківському районі чекали всі: і учні, і вчителі, і батьки, і керівництво району! І ось ця мить настала!
4 травня 2018 року він відбувся на базі Новоандріївської філії комунального закладу «Новгородківський навчально-виховний комплекс ім. заслуженого вчителя України П.Ф. Козуля «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Новгородківської районної ради Кіровоградської області».

До слова були запрошені гості, які не могли оминути таке грандіозне свято: голова районної державної адміністрації Кочерга Андрій Леонідович та начальник відділу освіти районної державної адміністрації Остапчук Лідія Михайлівна, які побажали успіхів, подальшої зацікавленості в цьому напрямку та перемоги в конкурсі. Крім цього, Андрій Леонідович завітав не з пустими руками, він привіз для учасників солодкі заохочувальні подарунки.

В конкурсі взяли участь 12 учнівських команд освітніх закладів району, які представили інформаційно-художню програму про країни Європи та Світу. До програми виступу команд включені інформації, що сприяли формуванню у молоді власної позиції у суспільстві, толерантного ставлення та поваги до представників інших культур, розширенню знань про представлену країну її територіальний, культурний, економічний устрій та зв'язок з Україною, а також презентації національних костюмів, національних кухонь та національних ігор.

Варто зазначити, що всі учасники продемонстрували високий рівень підготовки, застосовували нестандартні підходи та різноманітні форми при викладанні підготовленого матеріалу. За допомогою сучасних методів проводили короткий екскурс по країнах, розповідали про історії створення Прапора, Гімну, Герба, національного костюму та національної страви. Учасники фестивалю-конкурсу продемонстрували навички хореографії та вокалу.

Цього року команди оцінювали їхні педагоги-тренери, яким було дуже важко визначити переможців, адже кожна команда заслуговувала на гідне визнання. Та все ж за рішенням журі перемогу здобули:

І місце – команда Петрокорбівської філії (країна - Україна);

ІІ місце – команда Верблюзького НВК (країна - Естонія);

ІІІ місце – команда Тарасівської філії (країна - Франція);

ІІІ місце – команда Вершино-Кам'янської філії (країна - Молдова).
Єврофест-2018
Єврофест-2018

"ВК" у PDF