Олександрівський район
Суспільство

У Лісовому обговорили процеси децентралізації

У Лісовому обговорили процеси децентралізації
24 квітня у селищі Лісовому відбулися збори жителів містечка, місцевого депутатського корпусу та командування і представників в/ч А 0981 та А 0739, які дислокуються у смт Лісовому. На зборах обговорювали актуальні питання життєдіяльності території, добровільного об’єднання громад, проведення медичної реформи та позитивні результати реформування галузі освіта. На збори були запрошені голова райдержадміністрації Ольга Борота, голова районної ради Григорій Гончаренко, начальник відділу освіти райдержадміністрації Сергій Тимко.
Виступаючи перед присутніми, своє бачення реформи добровільного об’єднання громад, подальшого розвитку всіх населених пунктів району висловили Ольга Борота та Григорій Гончаренко, зокрема у форматі один район – одна громада. Ольга Борота наголосила, що до створення об’єднаної територіальної громади слід підходити виважено, аналізуючи всі фактори, зокрема демографічний, фінансовий, кадровий. Голова райдержадміністрації акцентувала увагу місцевої влади, депутатського корпусу та військових на проведенні детальної роз’яснювальної роботи серед населення, адже тільки від жителів території, від їхнього рішення буде залежати, яким шляхом йти громаді.

Також активно обговорили на зборах і початок проведення у державі медичної реформи, зокрема укладання декларацій з сімейними лікарями. Зокрема, Ольга Борота зауважила, що на даний час у районі існує кадрова проблема з лікарями для медичних закладів. Але влада докладає зусиль щодо вирішення цієї проблеми. Так, діє Районної програми “Місцеві стимули” для медичних працівників на 2016-2020 роки, якою передбачено придбання житла для молодих лікарів, виплачуються стипендії студентам медичних навчальних закладів. Окрім того, вирішуються інші проблемні питання медичної галузі. Так в ЦРЛ Олександрівського району вже проводиться безкоштовна діагностика хворих, за направленням лікаря, значно покращено харчування у стаціонарі лікарні – на 2018 рік з районного бюджету на це виділено 700 тис. грн., постійно покращується матеріально-технічне обладнання закладів охорони здоров’я району.

Також на зборах обговорювалися проблемні питання території та спільні шляхи їх вирішення.
У Лісовому обговорили процеси децентралізації

"ВК" у PDF