---
Суспільство

На Кіровоградщині понад 26 млн грн аліментів стягнули державні виконавці за квартал

На Кіровоградщині понад 26 млн грн аліментів стягнули державні виконавці за квартал
Із початку року органам державної виконавчої служби Кіровоградщини вдалося стягнути 26,9 млн грн аліментів. Завдяки цьому кошти отримали 12 124 дитини. Про це повідомив сьогодні, 9 квітня, керівник обласної юстиції Вадим Гуцул.
«Згідно офіційних даних, у 2017 році державні виконавці Кіровоградщини ліквідували 65,7 млн грн заборгованості з аліментів. А зараз всього лише за один квартал вдалося стягнути з безвідповідальних батьків 26,9 млн грн. Спостерігаємо позитивну тенденцію в напрямі боротьби зі злісними боржниками, які роками не згадували про своїх дітей. Зокрема хотів би відзначити про випадок, коли жінці з Кіровоградського району довелося сплатити 67 760 грн заборгованості зі аліментів на користь доньки після того, як її обмежили в праві полювати, користуватися зброєю, автівками й виїжджати за кордон», – прокоментував посадовець.
Загалом упродовж останнього кварталу державні виконавці винесли постанови щодо обмеження у праві полювати, користуватися вогнепальною зброєю, транспортними засобами й перетинати кордон країни стосовно 4 350 осіб. Окрім цього, 419 злісних неплатників оголосили в розшук.

"ВК" у PDF