Новгородківський район
Суспільство

Новгородківські активісти не дали поліції «зам’яти» справу про яму посеред вулиці

Новгородківські активісти не дали поліції «зам’яти» справу про яму посеред вулиці
Новгородківський районний суд задовольнив скаргу правозахисника Павла Дейнека, скасувавши постанову слідчого про закриття кримінального провадження у справі щодо величезної ями на вулиці Вишневій.
Останню, за словами місцевих жителів, протягом двох місяців відмовлявся закопувати селищний голова Олександр Сириця.

25306 7Ще 22 грудня минулого року мешканці Вишневої у Новгородці забили на сполох через те, що селищний голова понад два місяці відмовлявся загортати яму, викопану комунальниками у пішохідній зоні вулиці. Очільник порадив невдоволеним власноруч загортати яму лопатами, мотивуючи цетим, що одна з мешканок згаданої вулиці дозволила собі публічну критику роботи селищного голови.

Тоді на місце викликали слідчо-оперативну групу, яка встановила розміри ями: завширшки 4,6 метри, завдовжки – 6,3 метри, глибина – 1,7 метри. Однак, слідчий відмовлявся відкривати за даним фактом кримінальне провадження, відтак, його це зробити зобов’язали через суд.

17 березня активісти отримали постанову про закриття кримінального провадження, після чого оскаржили його в суді.

І ось 2 квітня слідчий суддя Новгородківського райсуду прийняв до відома доводи скаржників і скаргу задовольнив, чим фактично поновив кримінальне провадження за даним фактом.

Яму комунальники загорнули одразу після звернення небайдужих до правоохоронних органів.

"ВК" у PDF