---
Суспільство

Рятувальники перевірять усі ТРЦ Кіровоградщини на предмет пожежної безпеки

Рятувальники перевірять усі ТРЦ Кіровоградщини на предмет пожежної безпеки
28 березня під час засідання уряду Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман доручив провести масштабні перевірки торговельних центрів України після пожежі в російському місті Кемерово.

«Cьогодні я доручаю ДСНС, іншим службам та місцевій владі провести відповідні перевірки з тим, щоб подібні історії не трапились в жодному українському місті. Торговельні центри, школи і дитячі садки мають бути безпечними», – сказав Володимир Гройсман.

Він також зауважив на необхідності створення публічного реєстру відповідності закладів. Глава Уряду наголосив, що за місяць ДСНС звітуватиме про результати перевірок по всій країні. За словами Прем’єр-міністра, для того, щоб не допустити трагедій у місцях з масовим перебуванням людей, Україні необхідна жорстка система контролю.

Крім того, Володимир Гройсман звернувся до власників торговельних центрів із закликом навести лад на своїй території.

За словами Василя Штогріна, на виконання вказівки Гройсмана УДСНС в області перевірить усі торговельно-розважальні заклади на Кіровоградщині.

Враховуючи значну кількість відвідувачів, у разі виникнення надзвичайної ситуації або будь-якої іншої небезпечної події найбільш складна обстановка може скластись на трьох об’єктах в обласному центрі:

– ДП «Рітейл-Центр» («Крейзіленд», «Фуршет») (вул. Героїв України, 6/13);
– ТЦ DEPO’T ТОВ «Торг мегаінвест» (вул. В. Перспективна, 48);
– ТОВ «Алма-Трейд» («Копілка») (вул. Соборна, 1).

Також у Кропивницькому є кілька розважальних закладів, які працюють увечорі та вночі (клуби «Вельвет», «Провокатор», «Фьюжен» тощо).

З огляду на мораторій, який діяв протягом 2017 року, останні перевірки цих об’єктів здійснювались у 2016 році.

Відповідно до плану комплексних заходів державного нагляду (контролю) на 2018 рік, затвердженого наказом Державної регуляторної служби від 16.11.2017 № 139 (зі змінами), перевірки вищезазначених об’єктів повинні були відбутись:

– ТЦ «DEPOT» ТОВ «Торг мегаінвест» у серпні 2018 року;
– ДП «Рітейл -Центр» (Крейзіленд, Фуршет) у вересні 2018 року;
– ТОВ «Алма-Трейд» (Копілка) у грудні 2018 року.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF