Знам’янський район
Суспільство

«Вони були першими»

«Вони були першими»
З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві, 14 березня 2018 року працівниками районного будинку культури, районного краєзнавчого музею та центральної районної бібліотеки проведено тематичний захід «Вони були першими» та організовано виставку «Сучасний український герой», присвячені Дню добровольця.
Добровольці-це ті, хто стали солдатами, тому що того вимагав обов’язок боронити рідну землю від ворога. Хтось в мирному житті був лікарем, хтось менеджером, кухарем чи вчителем. Їх подвиг врятував країну. Вони пройшли пекло найтяжчих бойових операцій: Широкине, Іловайськ, Мар’їнка, Донецький аеропорт…

Під час заходу школярі читали листи нашим мужнім захисникам, з власними віршами витупила поетеса з с.Петрове, Олена Олександренко, яка присвятила свої ліричні вірші героям.

Спогадами про участь у бойових діях з школярами Цибулівської ЗОШ поділилися учасники АТО: учасник бойових дій, керівник центру надання допомоги воїнам АТО Володимир Мухуров, учасники бойових дій Олександр Чиплик та Сергій Сірченко.

Незламність, мужність, наполегливість, почуття власної гідності та жертовність добровольців завжди були і будуть прикладом для підростаючого покоління.

"ВК" у PDF