Олександрівський район
Суспільство

Шана за подвиг, вдячність за мир

Шана за подвиг, вдячність за мир
14 березня в Україні вперше відзначають День українського добровольця. День добровольця - це свято справжніх патріотів. Людей, які свідомо, за покликом серця у важкий для нашої країни час стали на захист суверенітету і територіальної цілісності.
Сьогодні більшість добровольців продовжують захищати рідний край від загарбників. Своєю самовідданою службою і героїчними вчинками вони доводять, що неможливо перемогти тих, хто готовий за Батьківщину віддати своє життя.

З нагоди відзначення Дня українського добровольця Єлизаветградківська селищна бібліотека для своїх користувачів провела патріотичну годину «Шана за подвиг, вдячність за мир»

Голинська Вікторія розповіла про те, що день українського добровольця — свято, яке відзначається в Україні 14 березня. Встановлене воно 17 січня 2017 року Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.

Ще декілька років тому ми не особливо звертали увагу на слова «Слава Україні — Героям слава», а тепер ці слова набули нового змісту. Наразі вже точно зрозуміло, кому ці слова адресовані, і ні в кого немає сумнівів, що ці герої — хлопці, які зі зброєю в руках захищають крихкий східний кордон України, лікарі, які в мирний час повертають поранених у зоні АТО з «того світу», волонтери, на плечах яких тримається наша армія... То хто ж вони наші герої-добровольці? Ми повинні знати їхні імена, імена мешканців селища – учасників АТО, які виконували і виконують свій громадянський обов’язок, захищаючи Батьківщину: Грабовий Юрій, Філіпов Євгеній, Волков Микола, Рубан Сергій, Гуйвик Володимир, Мельничок Олександр та багато інших. Згадали хвилиною мовчання нашого загиблого в АТО земляка Шаповала Олександра, який також був добровольцем

Для всіх бажаючих експонується книжково-ілюстративна виставка «Героїв стежина – від батька до сина», де розміщені книги із нових надходжень: «Аеропорт» Сергія Лойко, «Приватний щоденник» Марії Матіос, «Катастрофа і тріумф. Історії українських героів» Марії Семенченко, "Я - свідок. Записки з окупованого Луганська" Валентини Торби та переглядом тематичного відеоматеріалу «Добровольці АТО».


Шана за подвиг, вдячність за мир
Шана за подвиг, вдячність за мир
Шана за подвиг, вдячність за мир
Шана за подвиг, вдячність за мир
Шана за подвиг, вдячність за мир

"ВК" у PDF